Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
08.11.2015 12:35:59
Deli članek:

Krka - Maribor: Kakšna Olimpija neki!

Drago Wernig - TAKA

Aktualni prvaki so na zadnjih štirih tekmah štirikrat slavili, Novomeščani na zadnjih štirih preizkušnjah na Portovalu niso okusili grenkobe poraza. Tako eni kot drugi imajo torej dovolj razlogov za optimizem, toda nobenega dvoma ni o tem, da bi bilo vse razen zmage vijoličastih presenečenje.

Mariborčani so novega trenerja razkrili pred tekmo osmega kroga proti Krki, Krunoslav Jurčić pa je dogajanja na igralni površini takrat spremljal z vzhodne tribune. Danes bo ekipo proti Dolenjcem prvič vodil s klopi, hrvaški strokovnjak pa si kakopak želi, da bi bil razplet drugačen kot pod Kalvarijo, ko sta se tekmeca razšla z izidom 2:2.

TO ME JE ZANIMALO, TO SMO DOBILI
Po natrpanem urniku v preteklem obdobju so imeli prvaki ta teden nekaj več časa za temeljito pripravo na prihajajočo preizkušnjo in kakopak tudi za večjo količino treninga. "To vedno pride prav. Prizadevali smo si še malce izboljšati telesno pripravljenost, veliko pozornosti smo namenili uigravanju, najbolj pa sem zadovoljen zaradi spoznanja, da smo prišli do točke, ko je intenzivnost vadbe na zelo visoki ravni. To me je zanimalo in to smo dobili. Čim bolje treniramo, boljša je izvedba na igrišču," pravi Krunoslav Jurčić.

Mariborčani v Novo mesto odhajajo z odlično popotnico, slavili so na štirih zaporednih prvenstvenih preizkušnjah. "Vse to je lepo, toda na žalost se v nogometu ne živi od tega, kaj se je zgodilo, ampak od prve naslednje tekme. Čaka nas Krka, neugodna in dinamična ekipa, ki ti lahko povzroči velike preglavice, če ji dopustiš dovolj prostora in časa. Zavedamo se kakovosti tekmeca, tudi iz zadnjega dvoboja z Novomeščani v Ljudskem vrtu smo izvlekli nekatere pozitivne zaključke. Resno se pripravljamo, biti moramo pravi. Menim, da tudi smo in da se bomo predstavili v želeni podobi ter odigrali dobro. Tako kot vedno nas seveda zanima zmaga," je jasen hrvaški strokovnjak na vijoličasti klopi. Na voljo ima vse igralce z izjemo Aleksandra Rajčevića in Welleja Ndiayeja, ki sta odsotna že dalj časa in bosta tudi v prihodnje. "Ko sem prišel, sem vedno znova govoril o odsotnosti kar nekaj igralcev, glede tega se je stanje močno izboljšalo. Zdaj imam kar nekaj sladkih skrbi," je pristavil Krunoslav Jurčić.

Vprašanju o potrjenem terminu preloženega večnega derbija se kakopak ni mogel izogniti, toda o tem in o Ljubljančanih ni želel razpredati. "Kakšna Olimpija neki. Pred nami je tekma s Krko in spet bom ponovil: to je zdaj za nas finale lige prvakov," je bil odločen mariborski strateg.

MORDA NEKOLIKO DRUGAČE
In kakšno je stanje duha na Portovalu? "Prevladuje pozitivno ozračje. Vemo, da se je Maribor v zadnjem času precej dvignil, da igra vse bolje, toda pripravljamo se kot na vse druge preizkušnje. Morda bo nekoliko drugačen le način naše igre. Bržčas ne bomo pretirano napadalno usmerjeni, ampak bomo prednost namenili obrambnim nalogam. Če bi nam uspelo osvojiti točko, bi bili zelo zadovoljni, če se bo ponudila priložnost za kaj več, pa jo bomo kajpada poskušali izkoristiti," odgovarja steber obrambe Leo Ejup.

Obetavni branilec se zelo dobro zaveda sposobnosti mariborske zasedbe. "Vsi igralci so kakovostni, vsi znajo igrati, a še zlasti bomo morali biti pozorni na napadalce. Na Marcosa Tavaresa, Agima Ibraimija in Jean-Philippa Mendyja."

Na začetku prvenstva Krka pred svojimi navijači ni blestela, v zadnjem obdobju se je to spremenilo, kar je prav tako razlog za optimizem. "Na štirih zaporednih domačih dvobojih nismo okusili grenkobe poraza in potrudili se bomo po najboljših močeh, da bi tako ostalo tudi po tekmi z Mariborom," pravi Leo Ejup.