gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ro
ro
0 19.10.2015 11:03:39

Zakaj Krunoslav Jurčić ni zadovoljen?

Drago Wernig - TAKA
Mariborčani so v Celju dosegli namen, vendar trener kljub vsemu niti po naključju ni bil navdušen.

Mariborčani so v Areni Petrol zmagali tretjič zapored, kar jim je uspelo prvič v dozdajšnjem delu prvenstva. Za vijoličaste je bilo kakopak nadvse pomembno, da si v pričakovanju večnega derbija ne privoščijo neuspeha. Namen so dosegli, kar je vsekakor razlog za zadovoljstvo, toda trener vendarle ni sijal od zadovoljstva.

PREVEČ NEZRELIH ODZIVOV


"Čestitam svoji ekipi. Osvojili smo točke, kar je vsekakor najpomembnejše, in si še dodatno okrepili samozavest, ampak morda sem po tej tekmi najbolj nezadovoljen, odkar sem v Mariboru. Po mojem mnenju smo prvi polčas odigrali celo boljše kot drugega. Imeli smo večji nadzor, zlahka smo prihajali 20 metrov od domačih vrat, vendar zaradi napačnih gibanj posameznih igralcev nismo bili nevarni. V nadaljevanju smo tudi z nekaj sreče povedli in hitro dosegli drugi gol. Želim si, da bi moja ekipa delovala precej bolj zrelo, ko pridemo v tak položaj. Zahteval sem široko postavitev s kratkimi, zanesljivimi podajami, toda namesto tega se nam je pripetilo precej nezrelih odzivov, potez ter tudi poskusov ekshibicij, kar je v našo igro prineslo nekaj nepotrebne nezanesljivosti. Morali bi biti bolj mirni," opozarja hrvaški strokovnjak na klopi vijoličastih, vendar hkrati dodaja: "Ampak z zmago smo dosegli namen. Rastemo in prihajajoče preizkušnje čakamo zelo samozavestni." 

KAPUŠIN: NADALJUJEMO LAHKO Z DVIGNJENIMI GLAVAMI
Iztok Kapušin
seveda ni mogel biti zadovoljen, a deloval ni niti obupano. "Prevladala je kakovost Maribora," je bila osnovna misel trenerja iz Brežic. "Imeli smo taktični načrt, da z visoko postavljeno igro in agresivnostjo na nasprotni polovici igrišča presenetimo Maribor. Menim, da nam je zlasti v prvem polčasu to v veliki meri uspelo. Tudi v nadaljevanju smo želeli vztrajati pri takšni igri, a nas je presekal Ibraimijev evrogol. Kmalu zatem smo zaradi svoje nezbranosti prejeli še drugi gol, a so fantje vztrajali pri agresivnosti, kar se nam je obrestovalo z znižanjem zaostanka, nakar smo si privoščili še eno napako, po tretjem zadetku se nismo mogli več vrniti. Toda fantom nimam česa očitati. Tako kot že proti Gorici smo tudi tokrat pokazali pravi obraz, prvenstvo lahko nadaljujemo z dvignjenimi glavami," je povedal Iztok Kapušin.

Članki iz rubrike