pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 17.10.2015 13:29:22

CELJE - MARIBOR: Vijoličasti po zmago v Celje

Drago Werni - TAKA
Za oba današnja tekmeca velja, da z dozdajšnjim delom sezone ne moreta biti zadovoljna, posledično sta se na obeh klopeh zgodili zamenjavi trenerja. V prvi četrtini prvenstva sta si v Ljudskem vrtu nasproti stala Ante Šimundža in Simon Rožman, tokrat si bosta Iztok Kapušin in Krunoslav Jurčić.

Pod Kalvarijo so prepričani, da se pod vodstvom novega trenerja počasi znova vračajo v želene tirnice. Da se po šokantnem začetku sezone s Krunoslavom Jurčićem znova obeta prijetnejše vijoličasto obdobje. Zadnja visoka domača zmaga je dober obet, toda hkrati vendarle ne gre zanemariti spoznanja, da so bili Koprčani zares obupni, današnja preizkušnja v Areni Petrol bi že lahko postregla s kakšnim bolj konkretnim odgovorom.

Resda so Celjani na dnu lestvice, a prevladuje prepričanje, da je kakovost ekipe na neprimerno višji ravni. Takšnega mnenja je tudi mariborski trener: "Celjani si po imenih in sposobnostih igralcev ter predstavah v pretekli sezoni 'ne zaslužijo' mesta, ki ga trenutno zasedajo. Njihove dozdajšnje težave gotovo niso posledica pomanjkanja kakovosti. Samo vprašanje časa je, kdaj se bodo znova sestavili in začeli dosegati pozitivne rezultate. Pravzaprav so s tem že začeli. Pokazali so, da so zmožni odigrati dobre tekme in dobili pravšnji impulz za naprej. Prav tako se zavedamo, da vse ekipe proti nam kažejo tudi več, kot so v tistem trenutku objektivno sposobne, ampak na to smo že navajeni. Pomembno je, da je podoba naše ekipe obetavna. Delamo dobro, zato sem velik optimist. Tako kot vedno odhajamo po zmago. Da bi zasedli vrh slovenskega nogometa, moramo zmagovati v seriji."

mendy soria dw
Drago Werni - TAKA


Mariborčani verjamejo, da so reprezentančni premor dobro izkoristili. "Upam oziroma sem prepričan o tem, da smo v dobrem stanju. Fantje so v zadnjih dveh tednih delali zelo dobro. Kljub zahtevnim razmeram so vse naloge izpolnjevali maksimalno profesionalno, tudi ozračje v ekipi je na želeni ravni in vse to me v pričakovanju dvoboja v Celju in pred nizom tekem, ki bodo sledile, navdaja z optimizmom. Prav tako je pomembno, da sta se nam po daljšem času priključila Abel Gigli ter Aleš Mejač in povečala možnost izbire. Več kakovostnih igralcev prinaša več rešitev. Vedno je lepše imeti sladke skrbi kot menjavati igralcem igralne položaje, v kar smo bili prisiljeni v prejšnjih tekmah. Spet je zdrava konkurenca, dovolj bo igralnega časa in prostora za vse, saj bomo v prihodnjem obdobju potrebovali tudi rotacije. Ampak zdaj razmišljamo zgolj in samo o Celju," pravi Krunoslav Jurčić.

MOGOČE BO LE S POMOČJO NAVIJAČEV
Tako kot trenerju optimizma ne manjka niti igralcem. Pomemben člen bo znova Željko Filipović, ki se je proti Kopru preizkusil tudi v vlogi branilca: "Razmere so zahtevale prilagajanje. Upam, da sem prispeval svoj delež in opravil, kar je trener pričakoval. Najbolj pa je pomembno, da so tri točke ostale v Ljudskem vrtu. Vemo, v kakšnem položaju smo bili. Vračamo se nazaj, v želene tirnice. Smo v dobrem trenutku, dobrem nizu, ki ga je treba izkoristiti. Zdaj smo imeli dva tedna časa za posvečanje treningom in zadevam, pri katerih so še opazne rezerve v naši igri. Verjamemo, da bomo po reprezentančnem premoru le še boljši. S potrpežljivostjo zadeve prihajajo na pravo mesto. Hvala gledalcem, da so z nami v slabih in dobrih trenutkih. Le z njihovo podporo se lahko vrnemo na želeno pot."

DA, VELIKO BOLJŠI SMO
Tako kot trinajstkratni prvaki Celjani po vseh težavah prav tako verjamejo, da je naposled napočil čas za boljše dosežke. "Tudi jaz se strinjam, da smo veliko boljši, kot bi lahko sodili po položaju na lestvici, ampak to je seveda treba dokazati na igrišču," pravi bržčas najpomembnejši člen grofov Blaž Vrhovec. "Brez njega si ne morem zamisliti naše igre," poudarja trener Iztok Kapušin. Temu primerna je bila v preteklih dneh njegova zaskrbljenost. Kapetana je namreč ovirala bolečina v kolenu, zato nekaj dni ni vadil, toda njegov nastop proti Mariboru vendarle ni vprašljiv, v četrtek in petek je znova lahko treniral na vso moč. "Glede na položaj, v katerem smo se znašli, bi bili zadovoljni že s točko. Razmišljati moramo pozitivno in vsi skupaj kakopak močno upamo, da nam bo čim prej steklo, kot si želimo. Nobenega dvoma ni o tem, da bi bilo najboljše, če bi se to zgodilo že danes," je povedal Vrhovec. O tem, kako so grofi izkoristili reprezentančni premor, ni želel na dolgo in široko razpredati: "Ker bodo to razkrile tekme. To je edino merilo."

vrhovec dw
Drago Werni - TAKA


SKRITA ŽELJA JE ZMAGA
Vprašljiv je nastop Tadeja Vidmajerja, ki se je ubadal z boleznijo, skoraj gotovo pa bo od prve minute na igrišču Žiga Kous. "Čaka nas zelo težko delo, v Areno Petrol prihaja najboljše slovensko moštvo. Zame bo to prvi štajerski derbi, zato se ga še posebej veselim. Verjamem, da lahko dosežemo dober rezultat, skrita želja je zmaga. Lahko jo dosežemo le ob maksimalnem pristopu vsakega posameznika. Od prve do zadnje minute, svoje bodo morali dodati še navijači," pravi 22-letni Prekmurec, ki je v Celju šele dva meseca: "Počutim se zelo dobro. Klub je zelo dobro organiziran, delovna vnema je na visoki. Prav tako so me odlično sprejeli tudi soigralci, tako da s prilagajanjem nisem imel nikakršnih težav. Verjamem, da bom tukaj lahko še dodatno napredoval in izpopolnil svoje nogometno znanje, kar je navsezadnje tudi glavno vodilo mojega dela."

Značke: celje, maribor

Članki iz rubrike