Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

rb
rb
0 11.09.2015 14:30:00

ZAVRČ - KOPER: Senzacija! Prihaja nekdanji španski reprezentant?

Reuters
Saj ni res, pa je, toda Miran Vuk se očitno ne namerava ustaviti. Lotil se je novega velikega projekta, s katerim namerava ekipo še okrepiti in ji hkrati dodati še veliko zvezdniškega prahu. Zgodilo naj bi se po drevišnji tekmi s Koprom, ki se bo začela ob 20.15.

V Zavrču so prepričani, da so reprezentančni premor dobro izkoristili – vmes so bili tudi na petdnevnih pripravah v Zagrebu – in da bo tudi zato drevi naposled konec čakanja na tako želeno domačo zmago. Če se malce pošalimo, se zadnje spomnijo le še tisti z nekoliko boljšim spominom. Zgodila se je v 25. krogu preteklega prvenstva, bilo je 20. marca letos, ko so z 1:0 ugnali Radomlje.

V Halozah visokih ambicij ne skrivajo, s tem namenom so igralsko zasedbo primerno okrepili. Nazadnje se je vrnil Josip Golubar, pred tem so novi člani ekipe denimo postali Pavol Bajza, Veljko Batrović, Aitor Ruano, Francesco Tahiraj in vmes za posladek še Zlatan Muslimović. Vsi po vrsti so igralci z zanimivo preteklostjo, nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine, ki je svoje zvezdne trenutke doživljal v dresu grškega velikana Paoka, je kakopak posebna kategorija. Na začetku sezone je sicer imel precej težav s poškodbo, toda zdaj naj bi bil spet pripravljen na največje napore in je med kandidati za nastop proti kanarčkom.


VUK: PRIDE V NEDELJO
Toda ali si lahko zamislite, da Zlatan Muslimović ne bi bil najbolj zveneče ime v ekipi, ki jo s klopi vodi srbski strokovnjak Slavko Matić? Težko, zelo težko, o tem ni niti najmanjšega dvoma, ampak verjeli ali ne, bi se takšen scenarij utegnil uresničiti. Tako napoveduje prvi mož Zavrča. "Podpisali bomo pogodbo z nekdanjim španskim reprezentantom," nas je presenetil Miran Vuk, ob razkritju imena in priimka je presenečenje zamenjala osuplost. "Prihaja Albert Riera." Prosim? Želeli smo slišati še enkrat, da bi se prepričali, ali smo dejansko slišali prav. Da bi dobili potrditev. "Prihaja Albert Riera," je ponovil prvi mož Zavrča.

vuk gw
Grega Wernig

DA, GOVORIMO O PRAVEM
Samo trenutek. Albert Riera je 33-letni krilni vezist, ki se lahko pohvali s 16. nastopi in štirimi doseženimi goli v dresu španske izbrane vrste in izjemno klubsko kariero. Najbrž govorimo o nekem drugem igralcu, ki ima po naključju enaka ime in priimek, mar ne? "Ne, govorimo o pravem Albertu Rieri. Tistem, ki ga imate v mislih. Dogovorjeni smo, da pride v nedeljo in podpiše pogodbo," je z mirnim glasom pristavil Miran Vuk. Kot da ne bi šlo za nekoga, ki je bil v takšnih klubih, kot so (po vrsti) Mallorca, Bordeaux, Espanyol, Manchester City, Liverpool, Olympiacos, Galatasaray, Watford, Udinese in znova Mallorca


Priznamo, da nismo našli logične povezave, zakaj bi prišel v Zavrč. Močno dvomimo, da bi ga tako zelo mikale haloške naravne lepote. "Odločilno vlogo sta imela športni direktor Dušan Petković in Zlatan Muslimović. Onadva sta ga nagovorila, da se nam pridruži," je pojasnila alfa in omega prvoligaša iz miniaturnega kraja.


OSEM MILIJONOV FUNTOV ODŠKODNINE
Ne preostane nam torej drugega, kot da počakamo, ali se bo v nedeljo zgodba zares razpletla v skladu z napovedmi. Kdo in kaj je Albert Riera, navsezadnje razkriva podatek, da je na zadnji dan poletnega prestopnega roka leta 2008 Liverpool Espanyolu zanj odštel osem milijonov funtov odškodnine. Na Anfieldu je ostal dve sezoni, nakar je prestopil k Olympiacosu, med letoma 2011 in 2014 je odigral 60 tekem za Galatasaray. Po turški zgodbi je prestopil k Watfordu, pred začetkom pretekle sezone pa je podpisal pogodbo z Udinesejem, končal jo je v Mallorci, kjer je tudi začel profesionalno kariero. Najprej v B-ekipi, nato v udarni zasedbi, potem ga je v svoje vrste privabil Bordeaux, leta 2005 pa se je vrnil v Španijo. Zaigral je za Espanyol, ki ga je v sezoni 2005/06 posodil Manchester Cityju, pred sedmimi leti se je zgodila že omenjena selitev v Liverpool.


NA POKER TURNIRJU V SLOVENIJI
Albert Riera ni nezanimiv niti ob igrišču, o čemer govori njegova izkušnja iz Vidma, za Udinese ni odigral niti ene tekme. Njegova nejevolja v naši soseščini se je zgolj stopnjevala, svojo jezo pa se je odločil stresti na twitterju, na katerem je novembra lani brezsramno čivknil, "da je Udinese najslabši klub, s katerim je imel priložnost sodelovati". Seveda je objavo hitro umaknil, saj si je nakopal jezo navijačev in tudi vodstva kluba, svojo slabo voljo pa se je odločil Španec izkazati na drugačen način. In to je sodu izbilo dno. V navezi z njegovim obiskom Slovenije nekaj dni prej. Udeležil se je poker turnirja, zato je zamudil na domačo tekmo s Chievom in v klubu so se mu kakopak zahvalili za sodelovanje. Španec je sicer zanikal, da naj bi bili vzroki za njegov odhod iz Vidma nešportne narave. K temu dodajmo, da je na poker turnirju zasedel drugo mesto in zaslužil 3700 evrov, znan je tudi kot velik oboževalec golfa.

NAČRT JE SAMO EDEN
V pričakovanju igralca, ki bi postal največji zvezdnik na slovenskem prizorišču, Miran Vuk skuša ostati osredotočen na nadvse pomemben dvoboj s Koprom. "Imamo samo en načrt. Zmagati," je odločen prvi mož kluba: "Videno na treningih me navdaja z optimizmom. Fantje res odlično delajo, ozračje v ekipi je na visoki ravni."


ŠTIMAC GA NE VZNEMIRJA
Vodilni možje koprskega prvoligaša se še vedno ne oglašajo, vztrajajo pri molčečnosti. Uradnih informacij ni, toda življenje v klubu naj bi potekalo po ustaljenih tirnicah. Po trenerjevih besedah je vse tako, kot mora biti.

Nedžad Okčić nas je v zgodnjem četrtkovem popoldnevu nemalo presenetil. Glede na vsa ugibanja okrog tega, kaj naj bi se dogajalo v klubu, nismo pričakovali, da ga bomo ujeli nasmejanega. Odlično razpoloženega. "Vse je v najlepšem redu. Delo poteka, kot smo si zamislili," je pojasnil trener kanarčkov. Ni jih malo, ki so prepričani, da bo naslednik Rodolfa Vanolija zgolj začasno. Tako dolgo, dokler Boris Popović in Ante Guberac ne bosta našla želenega strokovnjaka z "močnejšim" imenom in priimkom, kar naj bi postalo pomembno zlasti v tistem trenutku, ko so izginili skoraj vsi dvomi o tem, da s tretjo vrnitvijo Mirana Pavlina na Obalo vendarle ne bo nič. Takšen strokovnjak naj bi bil potemtakem neke vrste kompenzacija za neuresničeno željo po položaju športnega direktorja. V našem časniku smo poročali, da bi bil to lahko Igor Štimac, Nedžad Okčić zagotavlja, da s tovrstnimi ugibanji nima težav. Ga ne vznemirjajo. "To sem zasledil le v vašem mediju, ampak verjemite mi, da se s tem ne obremenjujem. Vse to sprejemam in dojemam kot del poklica, s katerim se ukvarjam. Takšen je pač trenerski kruh, to spada zraven, jaz sem osredotočen na svoje delo. Vedno se bom po najboljših močeh trudil za dobrobit kluba, v katerem sem zaposlen," je pojasnil Nedžad Okčić, ki pa je očitno le dolgoročnejša izbira, če bodo to seveda narekovali rezultati. To si lahko razlagamo tudi s tem, da je aktualnega trenerja na položaju vodje mladinskega pogona zamenjal Samir Zulić.

Na Bonifiki verjamejo, da so reprezentančni premor dobro izkoristili. "Delovna vnema fantov je na najvišji ravni, prav tako je nadvse pomembno, da sprejemajo moj način dela in ideje. Dozdajšnja ocena je zgolj in samo pozitivna. Verjamem v sposobnosti fantov in verjamem, da bomo v nadaljevanju sezone uspešni," pravi Nedžad Okčić. Prvi izziv je na vrsti v Zavrču. "Namen je jasen. Vedno in povsod želim zmagati. Proti komurkoli. Tak sem, ne maram izgubljati," je dejal 48-letni strokovnjak, ki bo danes gotovo pogrešal pomembne člene ekipe; manjkali bodo Ivica Guberac, Goran Galešić, Denis Halilović, Matej Palčič in Mitja Lotrič.

Članki iz rubrike