favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 10.09.2015 18:47:10

Novi član Maribora informacije dobil pri Dautoviću

Drago Wernig - TAKA
Z nogometaši Maribora je pod vodstvom novega trenerja Krunoslava Jurčića začel trenirati tudi novinec iz Črne gore Marko Janković.

Na zadnji dan poletnega prestopnega roka je član Maribora postal tudi Marko Janković. Črnogorski nogometaš se je v Ljudski vrt preselil kot posojen nogometaš grškega velikana Olympiacosa, po obveznostih v dresu mlade reprezentance svoje države se je zdaj končno le priključil novim soigralcem in začel trenirati pod vodstvom prav tako novega trenerja Krunoslava Jurčića.

Janković, tudi bivši član Partizana, zadovoljstva po selitvi v Slovenijo ne skriva. "Vsem se zahvaljujem za sprejem. Ko sem pred koncem prestopnega roka izvedel za možnost prihoda v Maribor, nisem več želel odlašati. Vem, za kakšen klub gre. Klub, ki serijsko osvaja naslove prvaka v Sloveniji in je nanizal izjemne uspehe v evropskih pokalih, pomeni velik izziv. Zame pa dobro priložnost, da se kot mlad igralec izkažem in skušam prispevati delež k novim zmagam. Pri odločitvi nisem imel pomislekov. Bil sem seznanjen z najpomembnejšimi zadevami, veliko koristnih informacij pa sem dobil tudi od nekdanjega soigralca pri OFK Beogradu Emirja Dautovića, ki mi je povedal vse o klubu in mestu," je povedal 20-letnik.


RES PRIJETEN PRVI VTIS
Janković verjame, da s prilagajanjem ne bo imel prevelikih težav, ne nazadnje je že na tujem: "V Grčiji mi je pri prilagajanju pomagalo nekaj soigralcev iz Srbije. Tukaj verjamem, da ne bom potreboval veliko časa. Nisem sramežljiv, fantje so me odlično sprejeli. Z vsemi igralci sem se spoznal, pristopili so k meni, mi zaželeli dobrodošlico. Prvi vtis je res prijeten. Sam pa vem, kakšne so moje zadolžitve. Da zavzeto treniram, prispevam k uspehom kluba z dobrimi igrami in zadetki, ob tem pa naredim nov korak naprej v karieri."

Se pa Janković zaveda, da ga na Štajerskem ne čaka lahka naloga pri prebijanju v udarno enajsterico: "Sploh ni treba posebej omenjati, da je tukaj velika konkurenca. V vsakem pravem klubu je tako. Toda to bo zame le dodaten motiv za dokazovanje. Rad bi si priboril dovolj minut na igrišču, kot ekipa pa se bomo trudili, da bi bili spet prvaki. Prvenstvo se je komaj začelo, dovolj je časa, da ujamemo tekmece, ki so boljše začeli sezono."

Članki iz rubrike