klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

nu
nu
0 08.09.2015 11:20:35

Milan Mandarić: Potrebujemo določen čas in podporo

Grega Wernig
Milan Mandarić je izrazil zadovoljstvo nad rezultati Olimpije, toda hkrati dodal, da Ljubljančane v prihodnje čaka še ogromno dela. In to na vseh področjih.

Po treh mesecih na čelu Olimpije se je oglasil Milan Mandarić in izrazil svoje zadovoljstvo nad tem, kako so zmaji krenili v novo poglavje svoje zgodovine. Toda bogati poslovnež je hkrati poudaril dejstvo, da so dobri rezultati članske ekipe le ena plat celotne zgodbe. In dodal, da bo prav zaradi tega klub iz Ljubljane potreboval še kar nekaj časa, preden bo prišel na raven, na kateri ga nova oblast želi videti.

"Pred tremi meseci, 15. junija 2015, sem prevzel vodenje NK Olimpija. Zelo sem vesel, da nam je vsem skupaj uspelo izboljšati rezultate in vrniti gledalce na tribune stadiona v Stožicah. Za uspeh Olimpije so zaslužni vsi, ki v klubu delajo, zvesti navijači in vsi, ki Olimpijo podpirajo. Čeprav Olimpija v 1.SNL dosega fantastične rezultate, pa se je naše delo šele pričelo. Urediti je potrebno še veliko stvari in mnoge niso odvisne samo od mene kot predsednika in ostalih delujočih v klubu," je uvodoma dejal 77-letni Mandarić.

OSNOVNI POGOJI KMALU ZAGOTOVOLJENI
"Ob prevzemu kluba sem vsem obljubil, da bo Olimpija klub, na katerega boste ponosni. Hkrati smo bili soočeni s tem, da članska ekipa nima lastnega igrišča za trening, in da otroci, ki vadijo v mladinskem pogonu, nimajo ustreznih razmer na igrišču Jama Bežigrad. Ker smo se zavedali dejstva, da NK Olimpija ni lastnik športnih objektov, ureditev razmer v Jami Bežigrad pa je nujna, je bilo potrebno najprej urediti pravna razmerja med Olimpijo in MOL. Tudi zaradi pripravljenosti župana, g. Zorana Jankoviča, da se problematika neustreznih razmer uredi, bodo postopki v kratkem zaključeni. Prepričan sem, da bomo skupaj z MOL v kratkem času stanje uredili tako, da bodo zagotovljeni vsaj osnovni pogoji za vadbo," poudarja možakar, ki je v preteklosti vodil številne nogometne klube, tudi Portsmouth, Leicester City in Sheffield Wednesday, vpet pa je bil tudi v delovanje Kopra.

"Poudariti moram, da smo v zelo kratkem času postorili veliko, vendar pa nas vse skupaj z vami čaka še veliko dela in seveda tudi uspehov. Olimpija kot klub pred tremi meseci ni imela niti lastnih pisarniških prostorov. Za normalno delovanje mora Olimpija čim prej urediti svoje prostore in svoja igrišča za vadbo, skratka svoj domicil, tako da se bodo vsi, od najmlajših pa do članov, z veseljem učili in igrali nogomet v Olimpiji. Za uresničitev vsega načrtovanega potrebujemo določen čas in vašo podporo. Storili bomo vse, da bo do tega prišlo kar se da najhitreje," je še dodal poslovnež, ki je obogatel z delom v Združenih državah Amerike.

996-2-mandaric6 gw

Članki iz rubrike