stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ro
ro
0 04.09.2015 21:08:23

Jurčić: Imam energijo, ki bo fantom dala impulz, da se prebudijo

Drago Wernig - TAKA
Mariborčani so bili v preteklih dneh nadvse dejavni ob igrišču. Najprej so odprli še drugo klubsko trgovino, nakar je sledila tradicionalna krvodajalska akcija v Ljudskem vrtu, toda zaradi tega delo na igrišču nikakor ni bilo zapostavljeno. Niti po naključju. Novi trener Krunoslav Jurčić je pljunil v roke, svojega novega projekta se je lotil nadvse zagnano in z veliko energije.

Pod Kalvarijo se je začelo novo obdobje. S Krunoslavom Jurčićem v glavni vlogi, novi trener je v nekaj dneh že dodobra spoznal, kako deluje vijoličasti ustroj. "Ob prihodu sem dejal, da je bilo zame pomembno nadaljevati kariero v klubu z vizijo, ambicijami, idejo in ustreznimi spremljevalnimi zadevami, ki bi vse to omogočale. V Mariboru sem našel vse, kar sem imel v mislih. Priznam, da sem veliko vedel o klubu. A zdaj, ko sem tukaj, moram reči, da sem v organizacijskem smislu dočakal še stopnjo več. Prijetno sem presenečen. Klub je vrhunsko organiziran, kot trenerju, ki ni prevzel ekipe na začetku priprav, mi je pomembno, da ne izgubljam časa za obrobne zadeve. Vse poteka brezhibno, tako da se lahko osredotočam le na delo. To me zanima in navdušuje," pravi 45-letni hrvaški strokovnjak.
 
S POZITIVNIM ŠOKOM
Dela je veliko, kaj je v teh dneh v ospredju? "Prebuditi ekipo, prizadevati si izboljšati agresivnost in povrniti samozavest. Ekipa Maribora mora imeti šampionsko držo. Statistika ji omogoča, saj se ta ustvarja z leti. Zaporedni naslovi prvaka, evropski uspehi in prezimitev na mednarodnem prizorišču dovoljujejo pozitivno šampionsko držo. Zdaj je treba predvsem povrniti zaupanje vase skozi agresijo in hitro igro. Kakovost ni vprašljiva, zadnje predstave so bile posledica mentalnega stanja," je povedal Krunoslav Jurčić.

Zasedba ni popolna. Agim Ibraimi ima obveznosti v makedonski izbrani vrsti, Aljaž Cotman, Dino Hotić in Gregor Bajde so v mladi slovenski reprezentanci, najbolj sveža okrepitev Marko Janković, ki se v Ljudskem vrtu, kjer bo imel status posojenega igralca Olympiacisa, je v črnogorski selekciji U-21. Zaradi poškodb sta izven pogona Aleksander Rajčević in Welle Ndiaye, ki ga po zadnjih informacijah čaka še kar dolgo okrevanje, zato pa je za prvake obetavno spoznanje, da sta se ekipi pridružila Petar Stojanović in Marwan Kabha. Prav tako Dalibor Volaš in Aleš Mejač, vendar izkušeni Gorenjec zaradi poškodbe trenutno vadi po prilagojenem programu. "Vrnitev Stojanovića in Kabhe veliko pomeni, tudi Volaš je pustil pozitiven vtis. Zanimal me je njegov odziv in kaže željo, da bi se čim prej vrnil na želeno raven pripravljenosti. Seveda bi imel najraje na voljo vse igralce. To obdobje v prvenstvenem premoru je namreč zelo pomembno, da bi fantje sprejeli nekatere moje ideje. Moramo uvesti nekatere spremembe in predramiti ekipo. Poskrbeti moramo za pozitiven šok."


 
KO JE TAKO, SEM SREČEN
Kakopak bo treba iti korak za korakom, za sprejemanje vseh zamisli bo potreben čas, a za novega trenerja je obetavno spoznanje, da je prvi odziv ekipe spodbuden. "Bil sem igralec in dobro poznam te situacije. Vsaka ekipa se odzove na novega trenerja, toda volja in prizadevanja igralcev, da sprejmejo moje ideje, so v tem primeru na res visoki ravni. Seveda pa so vse to subjektivni vtisi, za končnega vedno poskrbi rezultat, ampak za zdaj je vse pozitivno. Prav tako sem dobil kooperativne sodelavce v strokovnem štabu, ki imajo znanje, zagnanost in razmišljanje o nogometu. V skladu z mojim. Imamo vse pogoje za delo. Ko je tako, sem srečen in zadovoljen." 
 
SPOZNAŠ GA, KO GA TRENIRAŠ
O posameznikih za zdaj še ne želi na dolgo in široko razpredati, čeprav njegovi novi varovanci zanj niso popolna neznanka. Že prej je spremljal nekatere tekme Maribora, v preteklih dneh jih je spoznaval med gledanjem posnetkov dozdajšnjih dvobojev. "Če z igralci nisem v neposrednem stiku, se najraje izogibam ocenam o njihovih sposobnostih. Ker ga spoznaš, ko ga treniraš. Ko ga spoznaš tudi kot človeka in ko na treningih vidiš nekatere lastnosti, ki jih samo ob spremljanju tekem ne moreš videti. Seveda imam iz dneva v dan več informacij, slika se dopolnjuje, nadgrajuje. Nekje v negativnem kontekstu, nekje v pozitivnem. Vesel sem, da je trenutno veliko več pozitivnih zadev. Zadovoljen sem. Imamo močan kader, ki je sposoben odgovoriti vsem zahtevam. Zdaj moramo veliko pozornosti posvetiti povrnitvi samozavesti. Ko bodo prišle prve zmage, bo vnovič na želeni ravni, takrat bo prišla na površje tudi kakovost. Ko je zmanjka, to ni vedno le posledica tehnično-taktičnih zadev, povezana je tudi s psihičnim stanjem ekipe oziroma posameznika. Po izpadu iz Evrope in nekaterih slabših rezultatih razumljivo ni najboljše, ampak z zmagami bo tudi to prišlo na svoje. Edina pot je delo, vsekakor pa imamo kakovost, ki je sposobna prevladovati v slovenskem nogometu. Čvrsto stojim za tem. Če ne bi bil optimist, ne bi prišel, ne bi se spuščal v takšen projekt. Menim, da lahko prispevam zadostno količino energije, ki bo dala impulz fantom, da se prebudijo in vrnejo v svojo običajno podobo," je povedal Krunoslav Jurčić.

Članki iz rubrike