Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.08.2015 12:30:17
Deli članek:

Zlatko Zahović: Ni zmagala boljša, ampak lačna ekipa

Drago Wernig - TAKA

Še več pozornosti kot zdaj že nekdanji trener vijoličastih Ante Šimundža je bil na izredni tiskovni konferenci v Mariboru deležen športni direktor Zlatko Zahović.

"Ante je s svojim odstopom presenetil klub, na to nismo bili pripravljeni in nismo razmišljali o menjavi. Začasno bo ekipo vodil Saša Gajser," je dejal prvi mož najuspešnejšega slovenskega kluba, ki se seveda ni mogel izogniti vprašanjem o slab(š)ih predstavah Maribora, o debaklu na derbiju in temu, zakaj v klub ni pripeljal (več) okrepitev.

"Včeraj ni zmagala boljša, ampak lačna ekipa," je komentiral poraz z Olimpijo. "Okrepitve so ena od rešitev. Imamo dve možnosti, lahko zapravljamo zasluženi denar ali pa črpamo iz našega kadra, B-ekipe. Odgovor se ponuja sam od sebe," je dejal in z nadaljevanjem odgovora dal vedeti, da misli na tisto drugo: "Je pa za to potreben čas, ker so to mladi fantje. Treba je najti novo iskro, a če ne gre takoj, je treba malo počakati."

"Pridejo take faze, prej ali slej pride do padca," je povedal Zahović o trenutni krizi igre in rezultata, ter dodal, da krivde nikakor ne nosi le trener. "Velika odgovornost je tudi na igralcih. Doslej smo jim vedno podstavljali hrbet ..."