Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 15.08.2015 19:53:56

Zgodovinski prvi derbi brez zmagovalca

Prvi prvoligaški lokalni derbi med Krškim in Krko se je končal brez zmagovalca, obe mreži sta ostali nedotaknjeni.

Krčani in Novomeščani so v tekmi šli s povsem identičnim izkupičkom z dosedanjih tekem, celo razliko v zadetkih so imeli enako. Tako pa je ostalo tudi po dvoboju, saj se mreži nista zatresli. Krka, ki je bila odločnejša v prvem polčasu (v drugem je bilo konkretnejše Krško), je v gosteh neporažena že sedem prvenstvenih tekem.

Ekipi sta večino prvega polčasa bili dokaj enakovreden boj med obema kazenskima prostoroma. Gledalci so nekaj strelov - več so jih sprožili pri Krki - sicer videli, a nobenega posebej nevarnega. Prvič so resneje zagrozili gosti, in sicer v 33. minuti, ko je od daleč sprožil Nana Welbeck, Marko Zalokar pa je s konicami prstov žogo po nizkem strelu preusmeril v kot.

Malce pozneje je na drugi strani David Poljanec skušal z desne strani kazenskega prostora z lobom ukaniti Miodraga Mitrovića, a je bil precej nenatančen. V 43. minuti je sprožil še Josip Fuček od daleč, Zalokar je žogo odbil.

V uvodu drugega polčasa so znova zagrozili Novomeščani, v 55. minuti je Jamilu Collins streljal malce z leve strani kazenskega prostora, toda odlično se je postavil Zalokar in preprečil zadetek. Tudi sicer je bila Krka odločnejša, v 63. minuti pa je bilo razburljivo tudi v gostujočem kazenskem prostoru, na koncu je do strela prišel Dejan Urbanč z roba kazenskega prostora, a zadel Collinsa. Na drugi strani je Welbeck zadel Jureta Petrica s podobnega položaja.



V 74. minuti se je izkazal gostujoči vratar Mitrović, ko je izjemno in atraktivno obranil nevaren poskus Mihe Drnovška z roba kazenskega prostora. Le dve minuti pozneje se je za strel s približno 25 metrov odločil še Enes Rujović, a zadel prečko. Isti igralec je nato prišel še do priložnosti na desetih metrih, toda žogo poslal čez gol. V 90. minuti je poskusil še David Poljanec, a je bil Mitrović spet na mestu, tako kot po strelu Davida Bučarja v izdihljajih tekme.

KRŠKO - KRKA 0:0

Krško - Stadion Matije Gubca. 1400 gledalcev. Glavni sodnik: Slavko Vinčič (Maribor).
Strelci: -
Krško: Zalokar, Petric, Volarič (od 86. Bučar), Poljanec, Sikošek, Urbanč, Štefanac (od 54. Čeh), Drnovšek, Rujović, Obed (od 64. Kožar), Đukić. Trener: Tomaž Petrovič.
Krka: Mitrović, Fuček, Novinić (od 81. Marjanović), Mojstrovič, Ejup, Dežmar, Marotti, Collins, Welbeck, Kastrevec (od 89. Kramar), Dangubić (od 87. Potokar). Trener: Andrej Kastrevec.
Rumeni kartoni: Đukić; Novinić, Kastrevec, Ejup, Collins
Rdeči karton: -

Članki iz rubrike