Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 11.08.2015 20:46:42

Visoka zmaga vodilnih vrtnic

Grega Wernig
Nogometaši Gorice so v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Zavrč s 3:0 (0:0).

Novogoričani še naprej kraljujejo na lestvici slovenske prvoligaške konkurence. Pred domačimi navijači so dosegli še četrto zmago v prvenstvu, s čimer ostajajo vodilna ekipa. V prvem polčasu je bil sicer Zavrč tisti, ki je napadal in zapravil kar nekaj lepih priložnosti, v drugem pa so domači pokazali dobro mero realizacije.

gorica-zavrc 1 gw
Grega Wernig

V prvem polčasu je bil Zavrč precej konkretnejši od domačinov, a izjemno neučinkovit. Najprej je Jure Matjašič v 12. minuti prišel pred Grego Sorčana, toda novogoriški vratar je bil zmagovalec dvoboja, tako kot štiri minute pozneje po poskusu Lovra Cveka.

V 26. minuti je Dejan Glavica poskusil preigrati domačega vratarja, a spet neuspešno, Veljku Batroviću pa v 39. minuti tudi ni uspelo zatresti goriške mreže. Sicer pa so imeli domači največjo priložnost za vodstvo, ko je v 35. minuti Davor Rogač podrl Dina Martinovića, enajstmetrovko pa je domači nogometaš zapravil.

gorica-zavrc 4 gw
Grega Wernig

V drugem polčasu so v 55. minuti resno zagrozili gostitelji, saj je Miran Burgić zatresel okvir vrat. Po še nekaj poskusih na obeh straneh pa so domači povedli v 69. minuti, ko je Blessing Eleke prehitel vratarja in z nizkim strelom zadel za 1:0.

Do konca tekme pa je presenečenje prvenstva Gorica še oplemenitila svojo zmago. V 79. minuti je Amel Džuzdanović podal dolgo podajo do Elekeja, ki je nato zadel z desetih metrov. Končni izid pa je v 86. minuti postavil Alen Jogan, ki je zadel s strelom z glavo. Pred tem je Marko Nunić zapravil še eno priložnost za domače.

Gorica bo v 6. krogu v soboto gostovala v Domžalah, Zavrč pa v Celju.


GORICA - ZAVRČ 3:0 (0:0)

Nova Gorica - Športni park, gledalcev 700, sodniki: Podgoršek (Duplje), Praprotnik (Ljubljana) in Kovačič (Preserje). 
Strelca: 1:0 Eleke (69.), 2:0 Eleke (79.), 3:0 Jogan (86.). 
GORICA: Sorčan, Celcer, Širok, Burgić (od 65. Nunić), Arčon, Kolenc (od 54. Humar), Eleke, Kavčič, Džuzdanović, Jogan, Martinović (od 65. Škarabot). 
ZAVRČ: Kovačič, Cvek, Rogač, Polić (od 76. Zorko), Glavica, Matjašič, Antić, Datković, Pihler, Novoselac, Batrović (od 76. Castellanos). 
Rumeni kartoni: Kolenc, Eleke; Cvek. 
Rdeči karton:

Članki iz rubrike