boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Nizozemska Revija Stop

Nizozemska izključena iz finala Evrovizije 2024

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

rb
rb
0 10.07.2015 09:23:33

Muslimović in Etto ne bosta le igrala

Drago Wernig - TAKA
Bomba iz Haloz še odmeva. V Zavrču poskrbeli za zveneče okrepitve in hkrati poslali jasno sporočilo o ambicijah v prihajajoči sezoni.

Novi obrazi v zasedbi Ivice Solomuna so nekdanji reprezentant BiH Zlatan Muslimović, dolgoletni član zagrebškega Dinama Etto ter obetavna Aitor Ruano, ki je prišel iz druge ekipe madridskega Atletica, in Veljko Batrović iz Widzew Lodza.
Samo po sebi se kakopak zastavlja vprašanje, od kod ideja Zlatana Muslimovića in Ettoja povabiti v Zavrč? "Imam veliko prijateljev, s katerimi se pogovarjamo o nogometu, nekateri mi kdaj pa kdaj ponudijo tudi kakšen nasvet. Imamo mlado, zelo poletno, živahno ekipo in po številnih pogovorih o podobi naše ekipe so mi predlagali, da bi bilo dobro zasedbo nadgraditi z izkušnjami. In sem krenil v akcijo," je odvrnil Miran Vuk.
Alfa in omega kluba je z opravljenim poslom zelo zadovoljen: "Nobenega dvoma ni o tem, da smo v svoje vrste privabili igralca z zelo velikim ugledom. Menim, da z izjemo Roberta Prosinečkega takšnega v slovenskem prostoru ni imel še noben tujec." 

HKRATI BO UČITELJ


Toda vse to seveda tudi stane, mar ne? "Ne, ne stane nas veliko, zaslužek je odvisen tudi od dosežkov. Če bomo uspešni, bosta nekaj 'vzela', sicer pa smo vse skupaj v glavnem uresničili na podlagi prijateljskih povezav," je odvrnil Miran Vuk, ki se zelo dobro zaveda spoznanja, da nobena od obeh zvenečih okrepitev v zadnjem času ni bila aktivna. "Muslimović bo igral, kolikor bo lahko, toda od njega ne pričakujemo le učinka na tekmah. Namen je, da bo hkrati tudi vzgajal naše napadalce, od njega se bodo lahko marsičesa naučili. Izkušenj in znanja ima več kot dovolj, zato verjamem, da bo uspešen tudi v vlogi učitelja. Enako velja za Ettoja, ki je odlično taktično podkovan, poleg tega sem prepričan, da je lahko ekipa z njim na igrišču na precej višji ravni. Drži, da se najbolje znajde na desni strani obrambne vrste, vendar lahko zelo dobro igra tudi bližje nasprotnim vratom, njegova raznovrstnost je prav tako pomembna," je pojasnil Miran Vuk in dodal: "Kot sem že dejal, imamo trenutno zelo živahno in tekaško sposobno ekipo, kar je bilo nadvse opazno na zadnji prijateljski preizkušnji proti Zorji, v končnici smo Ukrajince stisnili na njihovo polovico. Z Muslimovićem in Ettojem bomo torej dobili še izkušnje, rutino. Vse to nujno potrebujemo in na ta način bi morala ekipa dobiti želeno podobo." 

AITOR RUANO BO MED NAJBOLJŠIMI
V Zavrču so izkušnjam dodali še nekaj mladosti, nova člana sta tudi 20-letni Španec Aitor Ruano in 21-Črnogorec Veljko Batrović, oba sta podpisala triletno pogodbo. "To razkriva, da imamo z njima dolgoročne načrte," dodaja Miran Vuk, ki je že pred časom dejal, da so ambicije v prihodnji sezoni zelo visoke. "Ostajam pri tem, da je cilj osvojiti tretje mesto na lestvici. Ne skrivamo želje, da bi zaigrali v evropskih kvalifikacijah in nekaj naredili tudi na mednarodnem prizorišču," je jasen prvi mož Zavrča.
Lahko slovenski velikani potemtakem vsaj malce trepetajo? "Ah, tega ne vem, bomo videli. Že v prvem krogu se bomo v Ljudskem vrtu pomerili z Mariborom, nakar nas na domačem stadionu čaka dvoboj z Olimpijo. Po teh dveh tekmah bo že marsikaj bolj jasno, bolj podrobno bomo lahko govorili o moči naše ekipe. In potem bomo pač videli, kako bo s trepetanjem oziroma kdo bo trepetal," je smehljaje odvrnil Miran Vuk.

Članki iz rubrike