Arian Svet24.si

Je kmet Jan med košnjo naletel na truplo ...

horoskop Svet24.si

Različni astrološki znaki, različne poti do ...

1689255087-fgetyuwws-27-1689254999369 Necenzurirano

Pod Janšo je bil urednik na RTV, zdaj bi šel na ...

pavser vilfan nikolic brozovic Reporter.si

Popoln kaos na RTV: član uprave Franci Pavšer ...

slovenija 2 Ekipa24.si

Sijajno! Prizor zažgal splet, reakcija Slovencev ...

Hannah Louise Hill je omrežila 36-letnika Odkrito.si

Pazite se te vplivnice! Prevarala je že mnoge!

slovenija euro 2024 veselje Ekipa24.si

Zdaj je jasno, s kom in kdaj bodo Slovenci napadli...

dm
dm
0 06.05.2015 10:40:40

RADOMLJE - GORICA: Danes tudi matematično?

Nikola Miljković
Radomljani bodo izpadli. To je neizpodbitno dejstvo, tega se zavedajo tako Dejan Djuranović in njegovi varovanci kot tudi Mlinarji, navijači najskromnejše ekipe v prvi ligi.

Sicer je res, da imajo Radomljani še zmeraj teoretične možnosti, da se dokopljejo do devetega mesta, ki na koncu sezone vodi v dodatne kvalifikacije, toda scenarij, da bi se to uresničilo, je tako neverjeten, da se njegovega pisanja ne bi upal lotiti niti največji mojster znanstvene fantastike.

Nogometaši Radomelj namreč za rešilnim devetim mestom, ki ga zaseda Krka, pet krogov do konca zaostajajo za 15 točk, toliko zaostajajo tudi za današnjimi tekmeci Goričani, ki pa jih več ne morejo ujeti. Zakaj? Ker je v slovenski ligi pravilo, da je klub z boljšim medsebojnim izkupičkom uvrščen višje, in Primorci so v letošnji sezoni dvakrat zanesljivo ugnali Radomljane (4:0 in 3:0), zadnja medsebojna tekma pa se je končala z 0:0.


Varovanci Dejana Djuranovića lahko tako do konca sezone prehitijo le še Novomeščane, kar pa meji – kot rečeno – na znanstveno fantastiko. Če bi želele Radomlje na koncu sezone biti devete, bi morale zmagati na vseh petih tekmah sezone, krkaši pa ne bi smeli osvojiti niti točke. A to še ni vse. V zadnjem krogu bi morale Radomlje na domačem igrišču v medsebojnem dvoboju Dolenjce ugnati z vsaj tremi goli razlike. Skratka, misija nemogoče.

Če Radomljani danes ne slavijo ali pa če kakšno točko na domači tekmi z Domžalami osvojijo lekarnarji, bi trenutno zadnjeuvrščena ekipa lige tudi matematično že izpadla. Dvoboj bo tako za nogometaše Radomelj zelo pomemben, toda še veliko bolj pomemben bo za Goričane.

Ti se namreč s Krko ogorčeno borijo za osmo mesto na lestvici, ki je še zadnje, ki na koncu sezone zagotavlja obstanek v ligi. Varovanci Cesareja Beggija so v prejšnjem krogu na domačem igrišču osvojili veliko točko proti trenutno vodilni ekipi v ligi, Mariboru, čeprav so skoraj celoten obračun odigrali z igralcem manj in čeprav so že v deveti minuti zaostajali z 0:1. Danes bodo veliko točko poskušali oplemenititi. Če proti Radomljam ne osvojijo vseh treh točk, bo tudi remi proti vijoličastim bore malo vreden.

Članki iz rubrike