Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
10.04.2015 10:36:27
Deli članek:

ZAVRČ - GORICA: Zmotno razmišljanje

Drago Wernig - TAKA

Haložanom se na zadnjem gostovanju v Stožicah ni izšlo, toda to v ničemer ne spreminja njihove odločnosti, da na svojem prenovljenem stadionu v petek ob 20.00 nadaljujejo pozitivni niz.

Nogometaši Zavrča so v pričakovanju 27. prvenstvenega kroga v varnem zavetju sredine lestvice. Za četrtim mestom zaostajajo za devet točk, hkrati imajo šest točk naskoka pred zasedbo z Bonifike. Potemtakem bi lahko sklepali, da bodo varovanci trenerja Ivice Solomuna v zadnji tretjini pogrešali tekmovalni naboj, toda v Halozah zagotavljajo, da je takšno razmišljanje zmotno.

In da imajo mladci v dresu Zavrča več kot dovolj razlogov za dokazovanje tudi na prihajajočih preizkušnjah, dodatno energijo pa črpajo iz spoznanja, da bodo kar trikrat zapored igrali doma, kjer se odlično počutijo. V prenovljenem Športnem parku točke še niso oddali, do zdaj so orožje položili Domžalčani, Koprčani in Radomljani.

Gostitelji verjamejo, da ga bodo tudi Goričani, čeprav se dobro zavedajo njihove kakovosti, ki so jo navsezadnje dokazali z zmago nad Rudarjem in remijem s Celjani. Težave, s katerimi se ubadajo v mestu vrtnic, jih niti po naključju ne bodo zaslepile.

"Pričakujemo zahteven dvoboj, toda igramo doma in temu primerno se bomo, z jasnim namenom osvojiti ves izkupiček, na igrišču tudi postavili. Verjamem, da znova tudi na krilih naših navijačev, njihova spodbuda nam daje dodatni zagon. Na vseh dozdajšnjih domačih srečanjih v nadaljevanju prvenstva smo hitro dosegli zadetek, ob zgodnjem vodstvu je bilo v nadaljevanju kakopak lažje, nekaj podobnega si ob primerni zbranosti in discipliniranosti želimo tudi tokrat," je utrip slačilnice razkril Dejan Polić, ki bo zaradi kazni rumenih kartonov soigralce spodbujal s tribune.