Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
10.04.2015 08:50:45
Deli članek:

Mariborske misli: Če igraš samo med vikendom …

Drago Wernig - TAKA

Da je Zlatko Zahović mojster svojega poklica, ni nobenega dvoma. Tako kot ni nobenega dvoma o tem, da je morda še boljši kot pri nakupih in prodaji igralcev pri pogovorih s sedmo silo. To je dokazal tudi po derbiju, ko se je med novinarji še nekaj minut po njegovem "nastopu" razpravljalo o tem, ali je s svojimi izjavami mislil resno ali pa je znova le malce zbadal tekmeca.

"Nikakor se ne morem strinjati z oceno, da so bili vijoličasti v prvem polčasu neprepoznavni," je takoj na začetku popravil vprašanje novinarja in pojasnil: "Maribor je že v prvem polčasu dominiral, bil je boljši od nasprotnika, enako je bilo tudi v drugem. Res, da je imela Olimpija kar nekaj priložnosti, ampak imeli smo jih tudi mi. Edino, kar obžalujem, je to, da se je končalo neodločeno z rezultatom 0:0, kajti tako ena kot druga ekipa sta naredili vse, da bi zadeli. Zmanjkala je predvsem zbranost napadalcev, veliko pa sta k temu pripomogla tudi odlična vratarja."

S temi besedami je poskrbel za precej dvignjenih obrvi med predstavniki medijev, kajti njegov pogled je bil povsem nasproten pogledu trenerja Olimpije Darka Karapetrovića, v veliki meri pa tudi pogledu trenerja Maribora Anteja Šimundže. Prvi je trdil, da so bili Ljubljančani boljši tako v prvem kot v drugem polčasu, slednji pa, da je bila Olimpija boljša v prvem, vijoličasti pa v drugem.

Drago Wernig - TAKA

Slabši. No, enakovredni

Eden najboljših nogometašev v vrstah Maribora je bil znova Petar Stojanović. Čeprav tokrat ni imel toliko napadalnih nalog, je bil predvsem v obrambi zelo zanesljiv, v nasprotju z nekaterimi drugimi tekmami pa je naredil tudi zelo malo napak pri predaji žoge. "V prvem polčasu je bil naš problem, da nismo zadržali žoge v napadu, nismo bili natančni pri podajah, to smo v drugem polčasu popravili in mislim, da smo odigrali veliko boljše ter bili veliko bolj agresivni," je 19-letni bočni branilec najprej potrdil besede svojega trenerja Anteja Šimundže, nato pa se ob pripombi, da športni direktor Zlatko Zahović meni drugače, lepo rešil iz zagate. "No, pravzaprav smo bili v prvem polčasu enakovredni. Oboji smo imeli svoje priložnosti," je dejal z nasmeškom.

In res, Mariborčani so v prvem polčasu naredili veliko napak pri oddaji žoge, v obrambi so dopustili, da jim je nekajkrat pobegnil Henty, ki je zapravil zares lepo priložnost, na drugi strani pa so si tudi oni priigrali odlično priložnost, ko je nevaren strel Tavaresa zaustavil Brljak. Predvsem v fazi napada so imeli Mariborčani veliko težav, bili so nenatančni, manjkala jim je tudi kreativnost. "Povedati moram, da je bilo tokrat vse prej kot lahko, ker nam je manjkala tista prava podaja v napad po odvzeti žogi. Igralca, ki ima takšne podaje, na žalost boli hrbet. Govorim seveda o Filipoviću, ki je tokrat manjkal, zaradi njegove odsotnosti smo imeli težave," meni Zahović, ki je na vprašanje, kaj pomenijo trije zaporedni remiji, hudomušno odgovoril: "Tri točke." Nato se je malce zresnil in pristavil: "V enajstih krogih imamo osem zmag in tri remije. Mislim, da niti Barcelona nima takšnega izkupička."

Remi na tokratnem derbiju razmerij moči ni kaj prida spremenil, a vseeno se zdi, da je Olimpija zdaj dokončno izpadla iz boja za naslov prvaka, s tem pa se strinja tudi Zahović: "Do konca se bo bil hud boj. Res je, da smo velikega nasprotnika oddaljili od boja za naslov, kar je zelo pomembno. Imamo pa še dva zelo kakovostna nasprotnika, Domžale in Celje. Treba ju je spoštovati, zbirati točke in iti cilju naproti. Smo optimistični. Ekipa lahko in mora igrati boljše, tega se zavedamo. Glaven cilj je prvenstvo in gremo po nove zmage skupaj z vami, ker vem, da nam želite dobro."

Nikola Miljković

Zadnjo pripombo lahko znova pripišemo manjši hudomušnosti športnega direktorja vijoličastih, ki je ves čas ohranjal rahel nasmešek na obrazu. "Mi smo Maribor, in če igraš trikrat zapored neodločeno, je že vojna, zato bomo poskušali do konca prvenstva zmagati na vseh tekmah," je nadaljeval v svojem slogu snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo.

Vijoličasti imajo v tem trenutku peklenski ritem tekem, ki si praviloma sledijo vsake tri, štiri dni. Ta ritem bo trajal še nekaj časa, že v soboto jih namreč čaka gostovanje Kopru, v sredo prva pokalna tekma doma s Celjem, naslednjo soboto novo gostovanje v Velenju, potem pa še povratni obračun v pokalu proti štajerskemu tekmecu. "To je nekaj najlepšega, kar se lahko Mariboru zgodi, ker imamo širok kader. Smo ekipa, ki želi igrati v ritmu sreda-sobota, ker to pomeni, da si pomemben. Kadar igraš samo med vikendom, pomeni, da nisi prava ekipa," je zaključil Zlatko Zahović. Komu je s tem poslal sporočilo, presodite sami.

Drago Wernig - TAKA