Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
08.04.2015 13:26:42
Deli članek:

Anketa pred derbijem Olimpija - Maribor

Kako pomemben je današnji derbi v luči boja za naslov prvaka?

BORUT JARC
Vsak večni derbi je pomemben, zato si želim, da bi bilo na tribunah čim več gledalcev, da bi vsi gledalci na stadionu in pred malimi zasloni uživali, pa seveda tudi igralci. Zanimivo bo tudi glede boja za naslov, saj je do konca prvenstva še kar nekaj tekem. To ne bo zadnji ali predzadnji krog, in ekipa, ki na takšni tekmi izgubi, je zagotovo tudi v psihološkem minusu, ne samo v rezultatskem. V prednosti je Maribor, za katerega mislim, da v Stožicah ne bo izgubil.


TONČI ŽLOGAR
Vsi derbiji so pomembni. Zmaga tako kot na vsaki drugi tekmi prinaša tri točke, Olimpija jih potrebuje za mesta, ki peljejo v Evropo, Maribor pa za naslov prvaka. So pa derbiji vedno zanimivi, zaradi česar jih je užitek gledati. Eden takšnih je bil tudi zadnji. Ne glede na rezultat derbija je Maribor veliki favorit za osvojitev naslova državnega prvaka, za Olimpijo pa bi bila zmaga lepa spodbuda za naprej, poleg tega bi vknjižila pomembne točke v boju za Evropo.


ERMIN RAKOVIĆ
Zadnja dva derbija sta pokazala različna obraza, danes pa se bodo oboji borili za pomembne točke. Mariborčani bodo skušali povečati prednost na lestvici, Olimpija pa potrebuje točke za evropska tekmovanja. Vsak derbi je sicer zgodba zase, toda današnji bo še toliko pomembnejši. Maribor bi si z zmago priigral lepo prednost šestih točk, ki bi bila lahko že kar odločilna, Olimpija pa bi bila z zmago tik za petami Celjanom. Pričakujem zanimiv obračun in poln naboja.