1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

jb
jb
0 03.04.2015 09:56:57

Pomembnejši kot Maribor

Nikola Miljković
Evropa ostaja glavni cilj Olimpije, toda pogled na lestvico razkriva, da ne bo lahko.

Že v kratkem pa bi lahko postalo še precej težje. Zato je prihajajoča tekma z Zavrčem precej pomembnejša od večnega derbija, ki je prav tako pred vrati.


Matematične možnosti za to, da bi Olimpija ujela Maribor, še obstajajo. Realnost pa je drugačna. Je takšna, da bi bilo obremenjevanje z vijoličastimi najslabše, kar bi si zmaji lahko privoščili. Precej bolj jih mora skrbeti jutrišnji obračun v Stožicah, kjer bo gostoval Zavrč.

2070

minut je v tej sezoni 1. SNL odigral Nemanja Mitrović, igralec z največjo minutažo pri Olimpiji.

Ki je, jasno, občutno manj atraktiven nasprotnik kot Maribor. Pomembnost obračuna pa je izjemna; če bi zeleno-beli recimo izgubili, bi se jim tokratni nasprotnik na lestvici približal na zgolj dve točki zaostanka! In ker že niti četrto mesto v tem trenutku še ne prinaša Evrope (vse bo odvisno od razpleta pokala), je jasno, koliko slabe volje bi v upravi Olimpije prineslo šele peto … No, ampak skrbi so vendarle odveč. Olimpija v Stožicah s tokratnim nasprotnikom še ni izgubila, zmagala je na vseh treh medsebojnih tekmah.

"V preteklem tednu smo obnovili telesno pripravo in se z mislimi že osredotočili na prihajajoči obračun z Zavrčem. Zavedamo se, da nas čaka izjemno zahtevna preizkušnja, saj nam v goste prihaja mlado moštvo, ki je odlično začelo spomladanski del prvenstva. Glede na to, da v Ljubljano prihaja neobremenjeno, bo še bolj nevarno," je ne glede na vse previden trener edinega ljubljanskega prvoligaša Darko Karapetrović, ki bo jutri morda lahko računal tudi na prvega strelca svojega kluba Andraža Šporarja: "Načeloma nimamo večjih zdravstvenih težav. Razen Andraža Šporarja, ki še vedno trenira z manjšo intenzivnostjo, predvsem v igri z žogo, ostali bolj ali manj komaj čakajo sobotni obračun v Stožicah. Mislim, da smo dobro izkoristili reprezentančni premor, fantje se zavedajo svoje odgovornosti, obenem pa 'gorijo' od želje, da pred domačim občinstvom vknjižijo novo zmago."

0,75

prejetega zadetka na tekmo - s takšnim povprečjem se lahko pohvali Olimpija v tej sezoni.

Zanimivo bo videti, ali se bo v golu spet znašel Darko Brljak. Slednji je po zadnjem večnem derbiju med vratnicama zamenjal Aleksandra Šeligo in marsikoga presenetil z zanesljivimi predstavami na tekmah z Rudarjem, Gorico in Celjem.

Kar je bilo bilo bržčas dovolj za to, da bo še naprej prvi Karapetrovićev izbor. Toda Brljak ostaja z nogama trdno na tleh. "Aktivno sem sodeloval zgolj na treh celotnih tekmah, kar je v življenju vratarja smešna številka. Ko bom na dvajsetih zaporednih srečanjih svoje delo opravil na visoki ravni, potem bi se dalo o tem nekaj več povedati," je miren novinec v zmajevem brlogu.

Brljak je pred zadnjo tekmo pred naslednjim večnim derbijem z Mariborom (ta bo v prestolnici gostoval v sredo) pristavil: "Vemo, da je Zavrč zelo dobra ekipa, ki ji je po odličnem uvodu v spomladanski del prvenstva zrasla samozavest in bo posledično v Ljubljano prispela dodatno motivirana. Na nas pa je, da s kakovostno predstavo prekinemo završki pozitiven niz in osvojimo pomembne tri točke v boju za najvišja mesta."

Članki iz rubrike