Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 14.03.2015 17:33:56

Olimpija brez "pol ekipe" do zmage

Nikola Miljković
Razbita vojska po imenu Gorica v Ljubljani ni bila dorasel nasprotnik sicer oslabljeni Olimpiji, ki je brez pretiranih težav prišla do zaslužene zmage.

Nekdanji reprezentančni napadalec Aleksandar Rodić je s kapetanskim trakom na roki (tega je dobil, ker je Aleksander Šeliga spet sedel na klopi, Darijan Matić pa zaradi kartonov celo na tribuni) svojo Olimpijo popeljal do druge zmage v letošnjem letu. A kljub temu, da je bil borben kot vedno, ni bil mož odločitve. V tej vlogi se je kar malce presenetljivo znašel Nemanja Mitrović, osrednji branilec zeleno-belih, ki se je prvič, odkar nastopa v 1. SNL, na eni tekmi večkrat vpisal med strelce. V hladnem sobotnem popoldnevu mu je to uspelo dvakrat, torej tolikokrat, kolikokrat se je pred tem skupaj veselil na 53 odigranih prvoligaških tekmah.

Da bi bil dosežek nekdanjega mladinca milanskega Interja še nekoliko bolj imeniten, je Mitrović v prvem polčasu oba zadetka zabil v razmaku vsega treh minut. Prvega v 21. minuti, ko je po podaji Stjepana Babića iz kota izkoristil popolno nezbranost v obrambi Gorice (na manj kot metra od golove črte je do žoge prišel in pred vsemi branilci in tudi vratarjem gostov), drugega – kot rečeno – tri minute zatem. Babić je s podajo čez obrambo mojstrsko zaposlil Kenana Bajrića, ki se je znašel v takšnem položaju, da bi lahko tudi sam zaključil nevarno akcijo. Toda mladenič je slavo raje prepustil soigralcu, in sicer Mitroviću, ki je v napadu ostal po kotu, ki ga je Olimpija izvajala trenutek pred tem. Bajrićeva podaja je bila brez napake, tudi Mitrovićev zaključek po tleh in domači so povečali vodstvo.

A namesto da bi na odmor odšli z zmago skorajda v žepu, so v 45. minuti tekmecu dovolili, da se je vrnil v igro. Nabil Taider, Tunizijec, ki je nekoč igral tudi za mlado francosko reprezentanco, je korak, dva od kazenskega prostora po asistenci Solomona Enowa dobil malce preveč prostora. In ga izkoristil; res enkratno je udaril po žogi in počistil pajčevino v z njegovega zornega kota desnem zgornjem kotu Olimpijinih vrat.

Kljub golu, ki ga je prejela v sila neprijetnem trenutku, je bila Olimpija tista, ki je bila na začetku drugega polčasa precej bolj podžgana in željna dokazovanja. Še bolj je zavladala na sredini igrišča in si že v uvodnih dveh minutah priigral dve obetavni priložnosti, nato pa v 54. minuti prišla tudi do tretjega gola. Branilci Gorice so naivno izgubili žogo, do nje je prišel Marko Vukčević in podal v sredino, tam pa je okroglo usnje pod prečko silovito zabil Ezekiel Henty. In se jasno še kako razveselil svojega prvega gola v zeleno-belem dresu.


"Mirno!" je začel po uri igre na svoje varovance kričati domači trener Darko Karapetrović, ki so nogometaši Olimpije res začeli malce preveč brezglavo dirjati po igrišču. S tem so odprli nekaj več prostora za Gorico in ni malo manjkalo, da bi Dino Martinović v 63. minuti prišel do strela v položaju za gol, toda na srečo domačih navijačev je obramba zeleno-belih pravočasno posredovala. Ne glede na vse so gostitelji obračun vseeno dokaj mirno pripeljali do konca. Čeprav so bili brez Matića, Nika Kapuna, Mihe Zajca in Andraža Šporarja, so kljub temu prišli do zaslužene zmage. Gorica pa je spet izgubila in vse bolj se zdi, da bo letošnja pomlad za Primorce še kako mučna.


OLIMPIJA – GORICA    3:1 (2:1)

Ljubljana – Stadion ŠRC Stožice. 700 gledalcev. Glavni sodnik: Damir Skomina (Koper).
Strelci: 1:0 Mitrović (21), 2:0 Mitrović (24), 2:1 Taider (45), 3:1 Henty (54).
OLIMPIJA: Brljak, Fink, Delamea Mlinar, Mitrović, Lazevski, Vukčević, Babić, Bajrić, Baskera (od 83. Ivančić), Rodić (od 70. Žinko), Henty (od 73. Burgič). Trener: Darko Karapetrović.
GORICA: Gallinetta, Širok, Palumbo, Jogan, Enow, Slivka, Taider (od 78. Innocenti), Ruggiero (od 70. Makinwa), Džuzdanović (od 53. Martinović), Majcen, Eleke. Trener: Cesare Beggi.
Rumeni kartoni: Henty (9), Rodić (27); Enow (60).
Rdeči kartoni: -
Galerija

Članki iz rubrike