zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 12.03.2015 09:25:58

Viler: Zdaj se le bolj potencira

Drago Wernig - TAKA
Mariborčani so pomlad začeli silovito, s tremi zaporednimi zmagami so se zavihteli na vrh lestvice.

Mitja Viler, ki se je v torkovem večeru ob spremljanju tekme Real – Schalke tako kot mnogi spomnil na jesensko gostovanje v Gelsenikrchnu, verjame, da bodo uspešni tudi v nadaljevanju prvenstva, k čemur bo gotovo pripomogla tudi huda konkurenca za mesto v začetni enajsterici.

V torkovem večeru je Schalke rajal na Santiago Bernabeuu. Isti Schalke, ki je bil v skupinskem delu lige prvakov tekmec Maribora, in isti Schalke, ki so ga imeli vijoličasti v Gelsenkirchnu na kolenih, naposled pa so se morali zadovoljiti s točko. Najbrž se še spomnite, kako so se Ante Šimundža in njegovi varovanci, zavedajoč se izgubljene priložnosti, držali za glave.

Na dan mučenikov so misli marsikomu znova uhajale na jesensko preizkušnjo v Veltins Areni. "Da, res so," je po včerajšnjem dopoldanskem treningu pritrdil Mitja Viler: "In hkrati tudi na povratni dvoboj v Ljudskem vrtu. Schalke je v dveh tekmah z nami dosegel dva gola in oba sta bila rešljiva, Realu je v gosteh zabil štiri gole. Kaj naj rečem, tudi to je nogomet, dogajajo se takšne stvari. Lepo se je spomniti obračunov na najvišji evropski ravni, toda to je vendarle za nami. In nemogoče je karkoli spremeniti, časa se ne da zavrteti nazaj. Sicer pa je tudi tekma v Madridu razkrila, da se nikoli ne smeš sprostiti, da moraš biti vedno stoodstotno pripravljen in osredotočen na svoje naloge."

Tako kot so bili osredotočeni 28-letni Koprčan in soigralci na prvih treh spomladanskih preizkušnjah, s stoodstotnim izkupičkom so se zavihteli na vrh lestvice. "Po takšnih rezultatih je počutje kakopak temu primerno. Odlično," je pristavil občasni reprezentant.


"Seveda vedno pričakuješ največ, najboljše, in vsi po vrsti si vedno znova prizadevamo, da bi bili uspešni. V prvem delu prvenstva se nam je kdaj pa kdaj zalomilo, zdaj smo na ravni, na kakršni želimo biti. Nismo arogantni, ampak delavni, prav tako je pomembno spoznanje, da smo bili na vseh treh dvobojih v drugem delu sezone dovolj potrpežljivi in da nismo preskakovali. Šli smo iz tekme v tekmo, razmišljali smo le o vsakem naslednjem nasprotniku."

Po dveh zaporednih gostovanjih se bodo vijoličasti v soboto znova predstavili pred svojimi navijači, na nasprotni strani bo Zavrč, ki v Ljudski vrt prihaja na krilih zmag nad Domžalami in Koprom na svojem prenovljenem stadionu. "Mislim, da je Zavrč doma drugačna ekipa. Haložani imajo s prenovljenim objektom dodatno energijo, navajeni so tudi na igralno površino. Nobenega dvoma ni o tem, da bodo tekmeci v soboto neizmerno motivirani, mi pa se seveda moramo potruditi, da bi bili čim bolje pripravljeni. Pravzaprav ne vem, kaj naj pričakujem. Domnevam, da se bodo gostje odločili za obrambno različico, ampak na to smo se že navadili. Seveda ni treba posebej razpredati o tem, da nas zanima ves izkupiček. Ne bomo umirali v lepoti, to ne prinaša uspeha, štejejo le točke," pravi Mitja Viler.

Po obračunu z Zavrčem pred reprezentančnim premorom sledi gostovanje ob Kamniški Bistrici. Dejstvo je torej, da sta pred prvaki nadvse pomembni preizkušnji, morda bi lahko govorili celo o prelomnem obdobju prvenstva. "Hja, lahko bi se znebili še enega tekmeca v boju za naslov. Z zmago na derbiju smo Olimpiji spodrezali krila, tudi na Celjane prekinitev uspešnega niza gotovo ni vplivala blagodejno. Ampak najprej se moramo pripraviti na Zavrč in po najboljših močeh opraviti svoje naloge na tej tekmi, šele potem bomo razmišljali o Domžalčanih, ki so se zdaj znašli v drugačni vlogi, kot so bili jeseni, in ki zagotavljajo, da jim bolj ustreza. Ne vem, ali res mislijo tako, toda kot sem že poudaril, je zdaj na vrsti Zavrč, vse ostalo je nepomembno," je povedal levi bočni branilec.

V preteklosti smo bili navajeni, da prave konkurence na svojem igralnem položaju ni imel, s prihodom Erika Janže se je to spremenilo. "Saj je bil vedno kdo, ki je lahko zaigral na tem položaju, zdaj se vse skupaj le nekoliko bolj potencira. Že prej sem se in se še vedno, tako kot vsi soigralci, na vsakem treningu trudim biti stoodstoten. Poleg tega je konkurenca vedno dobrodošla, vleče te naprej, sicer pa je v Mariboru že od nekdaj tako, da si za vsak napačen korak kaznovan. Če nisi pravi, če trener spozna, da se ne trudiš dovolj, hitro izgubiš mesto v ekipi," je pojasnil Mitja Viler.

Članki iz rubrike