magnifico Svet24.si

Magnifico še »nikoli ni uničil nobenega ...

struge, hiše, posledice poplav Svet24.si

Prizadeti v poplavah razočarani zaradi "žaljivo"...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

peter gregorcic ss Reporter.si

Prihaja »nekaj velikega«: Janša bo z ...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

Izbira obleke, ki najbrž ni naključna - tudi zaradi barv, ki so ustvarile neko celoto in sporočilo Odkrito.si

Foto zgodba: To najbrž ni bilo naključje

stojanovic ronaldo slovenija portugalska Ekipa24.si

Padajo rekordi! Česa takšnega še ne, na liniji ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 08.03.2015 19:03:00

Všečnost je za manekene

Drago Wernig TAKA
Že videno. Tudi tako bi lahko najkrajše opisali štajerski obračun, ki je v zgodnjem sobotnem popoldnevu v Areno Petrol privabil spodobno število gledalcev.

Tako kot smo že navajeni, Mariborčani v prijetnem ozračju pred 3400 gledalci znova niso umirali v lepoti, zato pa so nadzirali potek dogodkov, zasluženo zmagali ter prednost pred grofi povečali na sedem točk in storili nov velik korak proti petemu zaporednemu naslovu prvaka. Na način, ki je postal eden od njihov zaščitnih znakov. Niso umirali v lepoti, ampak je bila v ospredju taktična disciplina. "Všečnost je pomembna za manekene, za športnike je uspešnost vendarle na prvem mestu, mar ne?" je pogosto slišana misel pod Kalvarijo, ki je kakopak dovolj zgovorna.

"Po uspehu na derbiju smo ostali na trdnih tleh, zbrani, delavni. Sicer pa se je izkazalo, da pomeni gostovanje v Celju vedno izredno zahtevno preizkušnjo. Ko pride Maribor, poiščejo domači nogometaši dodatno energijo, iztisnejo dodatne moči, tako da smo veseli te zmage. Zavedamo se, da igrajo nasprotniki proti nam na visokih obratih, maksimalno motivirani. Odzvali smo se, kot smo si želeli. Tako bo tudi v prihodnje, kajti na takšen način se zbirajo točke in uresničujejo cilji," pravi Ante Šimundža. 


PA SO GOVORILI, DA NE ZNA
"Padli smo pod vpliv tekmeca. Igrali smo, kot so gostje želeli," je eno od resnic razkril tudi Blaž Vrhovec, ki je bil poleg Benjamina Verbiča najboljši domači mož, ki se v izdihljajih prvega polčasa sicer ni najbolje odzval po preigravanju Jeana-Philippa Mendyja, ki je nato s projektilom s 30 metrov poskrbel za najlepši trenutek dvoboja. "Jean-Philippe je pokazal agresivnost v fazi napada, ki ga je nagradila na ustrezen način. Kot je marsikoga do zdaj. Med taktično tekmo ni imel veliko žog, a se je trudil. Tudi ta poteza je pokazatelj, da nogomet nagradi trud, delavnost. S tekmečeve strani so prihajali očitki, da ne zna, da se mu žoga odbija. Odgovoril jim je na najlepši mogoči način," je trener pohvalil francoskega napadalca.

Mariborčani so se veselili sedme zaporedne ligaške zmage. "Po pravici povedano, se ne obremenjujemo s številom zmag, ampak z vsako naslednjo tekmo. Trenutno je najpomembnejše spoznanje, da so tri spomladanske preizkušnje nadgradnja storjenega med pripravami," se Šimundža s statistiko ni želel preveč ubadati.

Članki iz rubrike