kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ro
ro
0 28.02.2015 09:06:09

MARIBOR – GORICA: In tudi bomo

Drago Wernig - TAKA
Odštevanja je konec, začenja se drugi del prvenstva na slovenskem prvoligaškem prizorišču. Vijoličasti se bodo popoldne svojim navijačem znova predstavili po natanko 80 dneh, v obračunu z modro-belimi iz mesta vrtnic jih zanima le ves izkupiček, kar bi bil pravšnji veter v jadra za sredin večni derbi v Stožicah.

V Ljudskem vrtu se bosta sredi današnjega popoldneva srečala kluba, ki imata skupaj kar šestnajst naslovov prvaka, toda današnja razmerja moči so jasna. Vijoličasti po koncu tekmovanja v skupinskem delu lige prvakov začenjajo pohod na naslednjo v nizu lovorik, osnovni cilj Goričanov je ohraniti prvoligaški status. Težav v slovenskem Las Vegasu je več kot dovolj, po mrku Parme odrešilnega denarja ni na obzorju, toda modro-beli, ki so zaradi številnih sprememb vnovič velika neznanka, zagotavljajo, da jim motivacije vsaj za zdaj še ne manjka. Še zlasti jim je ne bo pod Kalvarijo.

"Po dolgem premoru nestrpno pričakujemo nadaljevanje prvenstva, za nami so uspešne priprave. Sicer smo imeli nekaj težav z boleznimi, zato so nekateri igralci še malce v zaostanku, toda videno na treningih me navdaja z optimizmom. Fantje so motivirani, ambiciozni, željni dokazovanja. Ne bo nam lažje, kot nam je bilo v preteklosti, a razmišljamo le o sebi, osredotočeni smo na svoje naloge. Jeseni znova želimo imeti natrpan urnik, kar pomeni tudi nastope v Evropi. Ritem bo prav tako naporen spomladi, ampak imamo širok izbor igralcev in dovolj možnosti za rotacije. Gremo tekmo po tekmo, naš namen na vsaki bo zmagati," v pričakovanju spomladanske premiere razmišlja Ante Šimundža. 

859-2-simundua dw
Drago Wernig - TAKA

Naredili bomo vse, da bi zadnji kilometer maratona pretekli sami.

Ante Šimundža

Tokrat evropskih izzivov ne bo, misli so usmerjene le na domače obveznosti. "V prvem delu jih nismo zapostavljali. Tudi tedaj ne, ko smo igrali ligo prvakov. Prvenstvo je vedno prioriteta, tega se zelo dobro zavedamo. Smo se pa soočali z velikimi čustvenimi preskoki, tudi utrujenosti se je bilo nemogoče izogniti, toda vse skupaj smo zdržali in bili konstantni, prav tako je dejstvo, da so tekmeci napravili velik korak naprej," pravi trener Maribora in v pričakovanju nadaljevanja maratona jasno razkriva cilje: "Naredili bomo vse, da bi zadnji kilometer pretekli sami."


ZAHOVIĆ: PRIBLIŽALI SO SE NAM
Nadaljevanje bojev za točke nestrpno pričakuje tudi Zlatko Zahović. "Glede ritma ne bo veliko drugače, kot je bilo jeseni, tudi na domači sceni bomo odigrali najmanj 19 tekem. Fizična obremenitev bo podobna, ne bo pa tiste čustvene, ki je zelo pomembna in je močno prisotna v prvem delu sezone. Tukaj želimo narediti korak naprej. Morda po jesenskih predstavah nismo blesteli, imamo pa ob tekmi manj le tri točke zaostanka. Ni bilo tako slabo, kot morda kdo misli. Se pa zavedamo, da moramo dati v prestavo višje in tudi bomo," napoveduje športni direktor.

859-2-zahovic dw
Drago Wernig - TAKA

Pogled na lestvico razkriva, da bo dogajanje pestro. "Obeta se boj do konca. Doslej še nismo imeli tekmecev, kot so Domžale, ki so v prvih desetih krogih osvojile 30 točk, brez prejetega zadetka. Oni so prvotni krivci, da je Maribor na drugem mestu. Celje je hit, z mladimi fanti igra zanimiv nogomet. Tukaj je vedno Olimpija in dovolj je razlogov, da je pred nami zanimiva pomlad," je dejal snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo in v nato postregel z zanimivim razmišljanjem.

Želeli smo si, da bi bili klubi bolj konkurenčni, zdaj so in na nas je, da pokažemo vse izkušnje iz lige prvakov ter treh tekmovalnih sezon v ligi Europa.

Zlatko Zahović

"Drugi klubi so se nam približali. Ko imaš v ligi na vseh področjih lokomotivo, kot je Maribor, lahko izkoristiš to spoznanje. V vseh klubih so se marsikaj naučili in naredili korak naprej. Želeli smo si, da bi bili klubi bolj konkurenčni, zdaj so in na nas je, da pokažemo vse izkušnje iz lige prvakov ter treh tekmovalnih sezon v ligi Europa. Ambicioznost tekmecev veliko pomeni, pri delovanju so se pravilno odločali, ker tudi Maribor izbira igralce iz slovenskega prostora. To pomeni, da ni takšne razlike med igralci po klubih, kot bi kdo mislil. Je pa res, da ima Maribor sistem, v katerem se igralec športno in organizacijsko boljše počuti, da lahko na igrišču da vse od sebe."

841-2-maribor dw
Drago Wernig - TAKA

Znova bo dobrodošla tudi energija s tribun. "Navijači, ki prihajajo, nam pomenijo veliko podporo. V slovenski ligi bi si želeli še večjega obiska, ekipa si ga zasluži, klub, vsi posamezniki. Tisti, ki prihajajo na tekme domačega prvenstva, so res zmeraj na stadionu in nas ne pustijo na cedilu. Obljubim jim, da bodo spomladi udeleženci vrhunskih predstav in bodo gledali Maribor v prestavi višje. Splača se priti v Ljudski vrt," obljublja Zlatko Zahović.

Članki iz rubrike