andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

ba
ba
0 28.02.2015 09:00:53

RUDAR – DOMŽALE: Koliko je mravljincev?

Nikola Miljković
Pred vodilno ekipo na lestvici je prvo od dveh uvodnih spomladanskih gostovanj, po dvoboju v Velenju bomo dobili nekoliko natančnejši vpogled v moč prenovljene domžalske zasedbe. Luka Elsner in njegovi varovanci odhajajo po ves izkupiček, ki si ga kakopak želijo tudi gostitelji.

"Nobenega dvoma ni o tem, da so Domžalčani odlična ekipa, njihovo kakovost najbolj nazorno razkriva pogled na lestvico. Gostje so favoriti, ampak tudi mi imamo svojo računico. Če bodo hoteli zmagati, se bodo morali krepko potruditi, tudi nas zanima ves izkupiček," pravi trener Rudarja Jernej Javornik, ki ne bo imel na voljo poškodovanih Leona Črnčiča in Damjana Trifkovića.
Po dolgi odsotnosti pa se je vrnil David Kašnik, zadnjo uradno tekmo je odigral lanskega 8. marca. Kmalu bo torej minilo leto dni. "Poškodba je preteklost, ne čutim nikakršnih posledic. Okrevanje je trajalo dolgo, toda najpomembnejše je, da sem znova pripravljen na največje napore. Upam, da tovrstnih težav ne bom več imel, želim si igrati."

859-4-javornik elsner nm
Nikola Miljković

Knapi so priprave opravili v domačem okolju. "Vremenske razmere so nam povzročale nekaj preglavic, a smo se vedno znova trudili, da bi se prilagodili in čim bolje pripravili. V kolikšni meri nam je uspelo, bo znano že po uvodni preizkušnji, toda seveda verjamem, da je forma na želeni ravni. Komaj čakamo, da se začne," je odločen David Kašnik, ki verjame, da bi knapi danes lahko povečali točkovni izkupiček: "Domžalska zasedba je doživela precej sprememb, vendar se s tem kaj prida ne obremenjujemo. Osredotočeni skušamo ostati nase, na svoje naloge. Če smo pravi, smo sposobni premagati vsakega."

Če bi bilo pri izbiri kadra že vse jasno, bi pomenilo, da nimamo prave konkurence, tega si seveda ne želimo.

Luka Elsner

Bremena, ki jim ga je namenil Jernej Javornik, Domžalčani ne sprejemajo. "Ne glede na to, da smo od začetka prvenstva na vrhu lestvice, se v vlogi favorita ne vidimo. Pozimi smo doživeli precej kadrovskih sprememb, tako da v tem trenutku še sami ne vemo natančno, kakšna je naša podoba in kaj lahko pričakujemo. Prav zaradi te neznanke moramo dati vsi vse od sebe, saj bo le s harmonijo vseh članov ekipe naša kakovost prišla do izraza. V Velenju zagotovo nismo favoriti. Maribor je edini, ki lahko proti vsem tekmecem v domačem prvenstvu prevzame to vlogo," kolegu na domači klopi "odgovarja" Luka Elsner.

Odločitve o začetni enajsterici še ni sprejel: "V strokovnem vodstvu smo glede na nasprotnika in njegov način igre taktično postavitev že izbrali. Odprta je tako ostala le še izbira igralcev za določena igralna mesta. Potrebujemo igralce s specifičnimi kvalitetami in zato imamo še določen dvom, komu nameniti priložnost. Na številnih položajih imamo veliko konkurenco in vesel sem, da imamo na vsakem od njih na izbiro najmanj dve enakovredni možnosti. Če bi bilo pri izbiri kadra že vse jasno, bi pomenilo, da nimamo prave konkurence, tega si seveda ne želimo."

859-4-horic firer nm
Nikola Miljković

Mladi strokovnjak pričakuje, da bodo njegovi varovanci pokazali veliko željo po uspehu: "Upam, da je prestavitev prvenstva le še povečala količino mravljincev v nogah igralcev. Vsi komaj čakamo, da se začne zares. Močno upam, da bo velika želja naših igralcev vidna tudi na igrišču. Motivacija in pravi pristop od prve sekunde tekme bosta tista, ki bosta začrtala našo smer za prihodnost."

Če bi sodili po prijateljskih preizkušnjah, Velenjčani še niso najbolje pripravljeni. "Rudar bo zaigral v tako rekoč popolni postavi in takšen je izjemno neugoden tekmec. Gre za izkušeno moštvo, ki je na igrišču dobro taktično vodeno. Velenjčani so zelo močni na bočnih položajih, hkrati si na vsaki tekmi ustvarjajo lepo število priložnosti. Imajo ogromno kvalitet, hkrati pa igramo na njihovem igrišču, ki je za Domžale vedno zahtevno," je opozarja Luka Elsner, ki zahteva maksimalno resnost: "Pripravljamo se, kot da gre za eno težjih tekem v prvenstvu. Samo maksimalni pristop in prikaz celotne kvalitete nam bosta prinesla želeni rezultat. Če bomo v dobrem psihološkem stanju, sem prepričan, da se lahko najmanj enakovredno kosamo z gostitelji."

Zaradi poškodb bodo manjkali Dejan Milić, Zeni Husmani, Gaber Dobrovoljc in Yann Mvita, Juninha pa ne bo, ker še vedno nima urejene vse potrebne dokumentacije za igranje poklicnega nogometa na sončni strani Alp.

Članki iz rubrike