nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 27.02.2015 12:30:53

Radomlje: Kljubovanje napovedim

Drago Wernig - TAKA
Če Maribor ne bo prvak, se bo zgodilo nekaj, kar so si pred začetkom sezone upali napovedati le redki.

Če bodo Radomlje izpadle iz lige, se bo uresničila napoved, pod katero se je podpisala večina opazovalcev dogajanja v 1. SNL.

Čeprav so Radomljani mnogim simpatični, tudi oziroma predvsem zaradi tega, ker so šli v prvo ligo in so tako naredili korak naprej, ki so se ga številni drugi klubi ustrašili, je hkrati neizpodbitno dejstvo, da so najslabši v prvoligaški konkurenci. 

LESTVICA STRELCEV
5 Janez Zavrl
3 Dušan Stoiljkovič
2 Niko Snoj
1 Tomaž Avbelj

Lestvica ne laže: Radomlje so jeseni osvojile zgolj osem točk, skoraj tolikšen je tudi zaostanek za prvim ubežnikom iz Novega mesta. Četa trenerja Dejana Djuranovića je zabila najmanj golov med vsemi, prejela jih je največ med vsemi. Šestnajst porazov na dvajsetih tekmah je lanskega drugoligaša preusmerilo na avtocesto, po kateri drvi nazaj v nižji rang tekmovanja.

Bele zastave v Radomljah kljub temu niso izobesili; obljubljajo, da se bodo borili do konca. In prav je tako. Vendar pa so možnosti za to, da bi jim uspelo, pravzaprav minimalne. "Ne smemo razmišljati o tem, da smo skromni, ubogi, temveč moramo zaupati svojim sposobnostim in biti tekmovalni," poudarja Djuranović, ki svoje upe polaga v dva zimska prišleka.

Skoraj na smrt ranjenega leva bosta reševala tudi Dalibor Teinović, ki ima za seboj tristo prvoligaških tekem, in Enis Đurković, ki ga je posodila Olimpija.

Ali bo to dovolj, bomo šele videli, obeti pa, roko na srce, res niso dobri. A mrtve bomo šteli šele na koncu, zgodovina pa nas tako ali tako uči, da je nekoč David premagal Goljata in kljuboval prav vsem napovedim.

prihodi

Marko Zalaznik (Vir), Eito Furuyama/Jap (Dijon/Fra), Martin Cesar, Alen Koprivec (Ankaran Hrvatini), Enis Djurković (Posoja iz Olimpije), Dalibor Teinović/BiH, Mario Jurčević (Olimpija), Aljaž Ivačić (posoja iz Olimpije)

odhodi

Luka Gajić (konec posoje iz Olimpije), Žiga Smrtnik (konec posoje iz Kopra), Matej Centrih, Denis Bajalica/Hrv, Filip Draković, Matic Seferović (Ihan) in Izidor Balažič

prijateljske tekme

Zarica Kranj 3:0 (Teinovič, Jurčevič, Tirc), Triglav 1:3 (Stoiljkovič), Lokomotiva Zagreb (Hrv) 2:3 (Stoiljkovič, Jazbec), Rijeka B (Hrv) 1:2 (Cankar), Šenčur 3:1 (Cesar, Vrhunc, Cerar), Izola 2:2 (Jakovljevič, avtogol), Dravinja 3:0 (Avbelj, Vuk, Tirc), Zavrč 1:2 (Zukič), Roltek Dob 3:3 (Đurkovič 3)

radomlje

Članki iz rubrike