nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 27.02.2015 12:30:47

Gorica: Bitka za preživetje

Arsen Perić
Medtem ko v Italiji nogometni navdušenci v živo spremljajo umiranje Parme, se nekdanjemu partnerju tega nekoč uglednega kluba ne godi kaj prida bolje.

Bančni račun Gorice je (menda) prazen, nogometaši (menda) že več mesecev niso dobili plač. Tudi če je kaj denarja prišlo na njihove račune, je dolg še naprej precej velik. Če bi Parma vsaj poravnala nastale obveznosti, bi bilo vse lažje. A kaj ko član serie A še za kruh in mleko nima.

LESTVICA STRELCEV
6 Luka Majcen
2 Ezekiel Isoken Henty, Dejan Žigon
1 Stephen Ayodele Makinwa, Marshal Mfon Johnson, Sandi Arčon, Matija Širok, Amedej Vetrih, Simone Napoli

V luči omenjenih težav so se priprave na drugi del sezone pričakovano začele precej pozno, ogromno je bilo tudi kadrovskih sprememb. Prišel je novi trener, vajeti je prevzel Cesare Beggi, ki je svoj čas služboval v pogonu Milana.

Prišli so tudi številni novi tujci, ki so za Novogoričane ključnega pomena: zato ker so izposojeni, kot takšne jih (delno) še naprej plačujejo njihovi matični klubi. Ali je imel Beggi, ki je vsekakor stopil v neznano, dovolj časa za to, da je uigral dodobra prevetreno zasedbo, je resno vprašanje, odgovor pa bo znan že zelo kmalu.

Za vrtnice bi bilo jasno najbolje, če bi se izkazalo, da je Beggi nekakšen trenerski čudodelec – Gorica je v položaju, v katerem krvavo potrebuje točke. Če jih ne bo, se bo položaj zapletel tudi na lestvici.

Za še vedno aktualnega pokalnega zmagovalca lahko mirne vesti zapišemo, da je pred nadaljevanjem bojev največja neznanka. Zato je res nehvaležno napovedovati, kaj lahko pričakujemo od primorskega prvoligaša, ki se lahko pohvali, da je le eden treh klubov pri nas, ki nikdar niso izpadli iz elitnega razreda tekmovanja. Čeprav so, roko srce, že nekajkrat nevarno hodili po robu.


prihodi

Alexander Caputo/Ita (posoja iz Pise Calcio/Ita), Grega Sorčan (Chievo Verona/Ita), Giuseppe Ruggiero/Ita (posoja iz Pro Vercellija/Ita), Vikintas Slivka/Lit (posoja iz Juventusa/Ita), Luigi Palumbo/Ita (posoja iz Cesene/Ita), Felice De Cecco/Ita (posoja iz Cesene/Ita), Matteo Boccaccini/Ita (posoja iz Brescie/Ita), Daniele Ferri/Ita (posoja iz Brescie/Ita)

odhodi

Marco Modolo/Ita (Carpi/Ita), Januš Štrukelj (posoja v Adrio Miren), Ezekiel Isoken Henty/Nig (konec posoje iz Milana/Ita), Miha Kokol (Luka Koper), Sead Jakupović/BiH (Brühl/Švi), Denilton Venturim Junior/Bra, Vasja Simčič (Luka Koper), Ronaldo Vanin/Bra (Arezzo/Ita), Daniele Gragnoli/Ita (konec posoje iz Parme/Ita)

prijateljske tekme

Istra 1961 B (Hrv) 3:1 (Majcen, Eleke, Osuji), Triglav 2:0 (Eleke, Majcen), Celje 0:1, Ankaran Hrvatini 3:1 (Eleke 2, Majcen), Udinese primavera (Ita) 5:0 (Džuzdanovič, Eleke, Ferri, Boccaccini, Arčon), Šenčur 3:0 (Osuji, Ruggiero, Palumbo), Tolmin 1:0 (Boccaccini), Jadran (Hrv) 0:2

gorica

Članki iz rubrike