oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

ro
ro
0 12.02.2015 13:23:16

Zdaj jih ni več devet

Nikola Miljković
Velenjčani so ob koncu tedna nadaljevali niz prijateljskih preizkušenj. Avstrijski prvoligaš Wolfsberger AC jih je premagal s 4:1, za včeraj je bil znova predviden »skok« k severnim sosedom, a se vendarle ni zgodil. V Celovcu bi se morali knapi pomeriti s SAK-om, naposled je bil dvoboj prestavljen.

V prvi vrsti zato, ker gostiteljem ni uspelo zagotoviti primerne igralne površine z naravno travo, svoje so pristavile še težave s poškodbami in boleznimi, ki vplivajo na delovni ritem Jerneja Javornika in njegovih varovancev.

Na začetku tedna je bilo na stranskem kar devet igralcev, in sicer Ivan Knezović, Elvedin Džinić, Leon Črnčič, Rusim Dedič, Dragan Jelić, Nejc Plesec, Enis Saramati, Matej Radan in Damjan Trifković. Slišati je zares skrb vzbujajoče, toda medtem se je stanje vendarle izboljšalo in ni več tako dramatično. Črnčič, Jelić, Trifković in Saramanti resda imajo še nekaj preglavic, vendar bodo lahko kmalu spet trenirali na vso moč, nekaj več časa za okrevanje bo zaradi bolečin v hrbtu potreboval vratar Radan.



Tudi zaradi trenutnega zdravstvenega biltena so Ob jezeru z olajšanjem sprejeli informacijo vodstva tekmovanja o prestavitvi začetka drugega dela prvenstva. "Da, takšna odločitev nam vsekakor ustreza. Ne le zaradi trenutnih problemov s poškodbami. Celotne priprave bomo opravili doma, v preteklem obdobju nam vreme kar nekaj časa ni bilo naklonjeno, razmere za delo so bile temu primerne. Zdaj imamo na voljo nekaj več časa, da se lotimo nekaterih stvari, ki smo jim do zdaj morda posvečali premalo pozornosti," pravi Jernej Javornik, ki bo v soboto trenutno pripravljenost ekipe preizkušal v prijateljskem dvoboju s Krškim, generalka je na sporedu 21. februarja. "Igrali bomo z Mariborom, prizorišče za zdaj ostaja negotovo," je razkril trener Rudarja.

Po novem razporedu bodo knapi pomlad začeli z domačim obračunom proti vodilni ekipi na lestvici. "Saj veste, kako je s prvimi tekmami. Nikoli ne veš natančno, pri čem si, prisotno je vsaj nekaj negotovosti, seveda pa je popolnoma jasno, da bomo storili vse, kar je v naših močeh, da bi se proti odličnim Domžalčanom predstavili v čim boljši luči," je dejal Jernej Javornik.

Članki iz rubrike