Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Raiven, polfinalni večer, Evrovizija 2 Njena.si

Evrovizija: Raiven se je uvrstila v finale ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 29.01.2015 07:58:05

Luka Elsner: Disertacija je trajala štiri ure

nkdomzale.si
Dvakratni prvaki preživljajo zadnje dneve ob Kamniški Bistrici.

V ponedeljek bodo odpotovali v Antalyo, kjer bodo opravili osrednji del priprav, še pred tem bodo v soboto v Medulinu odigrali prijateljsko tekmo s hrvaškim prvoligašem Istro. Luka Elsner je z dozdajšnjim potekom treningov nadvse zadovoljen, delovna vnema je na visoki ravni.

"Odlično delamo, prav tako je nadvse pomembno, da nove igralce hitro uvajamo v naš režim dela, v sistem delovanja."

Domžalski dosežki v prvem delu sezone so nedvomno najboljši kazalec odličnega dela Luke Elsnerja, ki ga je obetavni strokovnjak nadgradil tudi z najvišjo formalno nogometno izobrazbo. Postal je lastnik Uefine PRO-licence, zaradi česar je po včerajšnjem dopoldanskem treningu tudi organiziral prijetno druženje in pogostil sodelavce, igralce in vodstvo kluba s torto.

Naslov diplomskega dela je bil Koncept igre NK Domžale. "Dela je bilo veliko, a ni bilo težko, saj se s tem vendar ukvarjamo. Vse skupaj mi je sicer vzelo precej časa, toda na koncu je najpomembnejše spoznanje, da je bil namen dosežen, da je bila naloga uspešno opravljena," je povedal Luka Elsner, ki ga je tudi zaključna disertacija pred udeleženci trenerskega seminarja na Fakulteti za šport dodobra izčrpala, trajala je kar štiri ure.

"Vsega tega, kar je lahko počel Parker, naši napadalno usmerjeni igralci ne zmorejo, zato pa seveda zmorejo kaj drugega, čemur se bomo kakopak ustrezno prilagodili. Da, v načinu branjenja lahko pričakujemo rahle spremembe, veseli pa želja igralcev, da bi nekatere nove zahteve čim prej usvojili."


Zdaj se je obetavni strokovnjak kakopak v popolnosti posvetil svoji ekipi in pripravam na spomladanske izzive. "Odlično delamo, prav tako je nadvse pomembno, da nove igralce hitro uvajamo v naš režim dela, v sistem delovanja. Le zadnja prijateljska preizkušnja z Zarico ni bila takšna, kot smo si želeli. Na več področjih, začenši s pristopom. Toda vse ostalo je res na želeni ravni, največ pozornosti smo do zdaj seveda posvečali telesni pripravljenosti. Delovna vnema fantov je takšna, kot mora biti, ozračje v moštvu je zelo dobro." 

Po dvoboju z vodilno zasedbo 3. SNL – center je Luka Elsner razkril, da so ob Kamniški Bistrici preizkušnje igralcev končali. Novih obrazov torej ne bo več, toda domžalska zasedba je že tako ali tako precej številčna. 

833-4-elsner nm
Nikola Miljković

Morda celo preveč? "Poleg igralcev, ki so prihajali na preizkušnjo, smo delu s prvo ekipo priključili tudi precej mladincev, zdaj se bo zasedba skrčila. V drugem delu sezone bomo imeli na voljo 24, 25 mož," je odvrnil trener Domžal, ki bo s svojimi varovanci v domačem okolju ostal le še do konca tedna.

V ponedeljek sledi odhod na osrednji del priprav v turško Antalyo, kjer so v desetih dneh predvidena tudi štiri prijateljska srečanja: "Seveda bomo večino časa namenili tehnično-taktičnim elementom. Prizadevali si bomo, da bi v vsakem trenutku v vseh fazah kazali podobo organizirane ekipe, ki ve, kaj hoče. Ob pomoči tekem s kakovostnimi nasprotniki bomo stopnjevali tudi tekmovalno vzdušje. Storili bomo vse, kar je v naših močeh, da bi dobre pogoje čim bolje unovčili in pripravljeni dočakali izzive, ki nas čakajo v nadaljevanju sezone. Niti po naključju se nam ne sme zgoditi, da bi zašli v cilju. Moramo se zavedati, da ne gremo uživat v prijetnem vremenu, ampak delat. V kondicijskem smislu resda ne bo več tako težko, kot je bilo do zdaj, bo pa miselno zahtevnejše. Veliko bo treba razmišljati, ogromno pozornosti bomo posvečali takšnim in drugačnim malenkostim, ki bi lahko izboljšali raven naše igre."

NKELU OSTAJA OB KAMNIŠKI BISTRICI

V uvodnem delu priprav je svoje sposobnosti domžalskemu strokovnemu vodstvu razkrival tudi Yann Mvita Nkelu. Gre za mladega francoskega branilca, ki bo tudi v prihodnje ostal ob Kamniški Bistrici. "Dejstvo je, da gre za zanimivega igralca z atletskimi lastnosti. Je visok, telesno močan in hkrati zelo hiter, lahko ga uvrstimo v rang Aladina Šišića. Vsekakor je potencial, ki pa seveda potrebuje še ogromno dela, da bi ga razvil do konca, zato bomo z njim do konca sezone sklenili pogodbo na amaterski ravni, v tem obdobju pa bomo ocenjevali njegov napredek. O njem razmišljamo kot o naložbi za prihodnost," je pojasnil Luka Elsner.

V pričakovanju začetka spomladanskih spopadov je vznemirljivo vprašanje, kako bo Domžalčanom uspelo nadomestiti Josha Parkerja, ki je bil izjemno pomemben člen ekipe? Mate Eterović je drugačne vrste igralec, dalmatinski napadalec preslikava izjemno močnega reprezentanta Antigve in Barbude pač ni.

Bodo rumeno-modri morda spremenili sistem igre? "Sistema ne, se bomo pa najbrž nekoliko drugače lotili branjenja. Vsega tega, kar je lahko počel Parker, naši napadalno usmerjeni igralci ne zmorejo, zato pa seveda zmorejo kaj drugega, čemur se bomo kakopak ustrezno prilagodili. Da, v načinu branjenja lahko pričakujemo rahle spremembe, veseli pa želja igralcev, da bi nekatere nove zahteve čim prej osvojili," je odvrnil Luka Elsner.

Članki iz rubrike