evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

rb
rb
0 28.01.2015 13:23:14

Domžalski nogometaši kot tajski boksarji

Grega Wernig
Nogometaši vodilne ekipe na prvoligaški lestvici se zagnano pripravljajo na spomladanske izzive.

Luka Elsner in njegovi varovanci preživljajo zadnje dneve v domačem okolju, v ponedeljek se bodo odpravili v toplejše kraje. Priprave bodo nadaljevali v Antalyji, kjer bodo ostali deset dni in v tem času odigrali štiri prijateljske tekme. Medtem strokovno vodstvo skrbi, da bi bila vadba čim bolj razgibana, prav posebna izkušnja pa Nejca Skubica in soigralce čaka v četrtek zvečer. Preizkusili se bodo v treningu tajskega boksa.

»Delamo zelo trdo in po vsakem treningu čutimo, da smo boljši. Že zdaj smo odlično pripravljeni in prav to nam daje dodatno voljo za vadbo. Na vsakem treningu moramo dati vse od sebe, saj vemo, kaj nas čaka v spomladanskem delu sezone. Z dosedanjim delom priprav smo zelo dobro opravili, vendar smo šele na začetku, tako da nas čaka še kar precej trdega dela,« pravi Matej Podlogar, ki se je dvakratnim prvakom pridružil pred začetkom sezone. Jeseni si v ostri konkurenci ni uspel izboriti mesta v udarni enajsterici, zato ga kakopak veseli spoznanje, da je bil učinkovit na dozdajšnjih prijateljskih preizkušnjah. »Zdrava konkurenca je vedno dobrodošla, saj iz tebe potegne največ, kar zmoreš. Če nimaš pravega tekmeca, je težko pokazati morda celo več, kot si realno sposoben, Seveda sem vesel, da dosegam gole. Vsak mi veliko pomeni, ne glede na to, ali je dosežen na prijateljski ali prvenstveni tekmi. Goli so osnovno poslanstvo nas napadalcev in vsak mi prinese dodatno motivacijo za trening,« je pristavil nekdanji član Interblocka in velenjskega Rudarja.

V domžalski zasedbi je kar nekaj novih obrazov. »Zaenkrat se z novinci odlično razumemo. Morda potrebujemo še nekaj časa, da se z vsemi spoznamo do obisti, ampak s tistimi, ki so z nami od začetka priprav, smo se odlično ujeli. Nekatere fante poznamo že od prej, tako da smo prava klapa,« zagotavlja Matej Podlogar, ki je v jesenskem delu sezone zbral šest prvenstvenih in tri pokalne nastope.

Članki iz rubrike