franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 27.01.2015 12:15:30

Dva milijona, tri milijone, pet milijonov?

Drago Wernig - TAKA
Ni konec, ko je konec, ampak je konec, ko je pogodba podpisana. To je nedvomno eno od pravil, ki velja pri nogometnih prestopih.

V preteklosti se je že dogajalo, da so tako rekoč sklenjeni posli v zadnjem hipu zaradi različnih razlogov padli v vodo, toda kazalo je, da se to v primeru Petra Stojanovića nikakor ne more zgoditi. Tako je bilo mogoče sklepati tudi po informacijah, ki so v preteklih dneh po takšnih in drugačnih kanalih prihajale v javnost. Od vseh vpletenih strani, temu primerno se je nov teden tudi začel.


Potem ko se je v soboto v Moravskih Toplicah poslovil od soigralcev, se je vijoličasti up v ponedeljek odpravil v Nemčijo. Iz Gradca je poletel v München in nato iz bavarske prestolnice v Hannover, kamor je prispel okrog poldneva, ob 12.31 ga je na letališču prestregel tudi novinar Bilda. »Lepo je biti tukaj,« mu je zaupal Petar Stojanović, ki je ob 14. uri pristopil k zdravniškemu pregledu. Njegov zastopnik Amir Ružnić ga je medtem čakal v klubskih prostorih nemškega prvoligaša, kjer je bilo (bojda) vse pripravljeno za podpis pogodbe.

Minila je ura, minili sta dve uri, minile so tri ure, toda na potrditev prestopa smo še kar čakali zaman. S čudnim občutkom, da se je morda kaj zapletlo, in ob natanko 18.16 se je zgodilo. Hannover se je oglasil, toda ne s pričakovanim sporočilom, da je 19-letni Ljubljančan podpisal štiriinpolletno pogodbo. Ampak z informacijo, da je ne bo podpisal! Češ, da se z aktualnim klubom slovenskega reprezentanta naposled niso dosegli dogovora. To je bilo vse, dodatnih pojasnil športnega direktorja Dirka Dufnerja ni bilo, v Ljudskem vrtu je Zlatko Zahović vztrajal pri tem, da je komentar Nemcev dovolj. Amir Ružnić, ki se je medtem s Petrom Stojanovićem že vrnil na sončno stran Alp, prav tako ni bil na voljo za kakršnakoli pojasnila.

Neuradne informacije iz Nemčije sicer govorijo, da naj bi si Mariborčani v zadnjem hipu, po opravljenem zdravniškem pregledu, premislili glede višine odškodnine in zahtevali več. Nekateri viri pravijo, da naj bi Zlatko Zahović zahteval pol milijona dodatnih evrov. Namesto 1,5 milijona in 10-odstotnega deleža od naslednjega prestopa, naj bi ga zadovoljila dva milijona, spet drugi zatrjujejo, da je s 500 tisočaki želel nadgraditi dogovorjena dva milijona, časnik Hannoversche Allgemeine je poročal, da naj bi vijoličasti na koncu zahtevali tri milijone. A tudi to še ni vse. Neka nemška spletna stran zagotavlja, da naj bi vijoličasti zahtevali kar pet milijonov!

Pod Kalvarijo resda molčijo, toda kljub vsem signalom iz Hannovra bržčas ne gre povsem izključiti niti scenarija, da so dogovor morda skušali prekršiti Nemci ... Zakaj pa ne? Ali pa je krivo kaj tretjega, četrtega? Kdo bi vedel, a kakorkoli obrnemo, se je zgodba razpletla na najmanj čuden način.

Članki iz rubrike