Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.01.2015 15:35:50
Deli članek:

Tam, kjer je bil nekoč Popivoda

vszi

Nik Omladič se je dokončno poslovil od Olimpije, kariero bo nadaljeval v drugi nemški ligi.

Jasno je, kje bo kariero nadaljeval Nik Omladič. Da bo slednji zapustil Olimpijo, je v četrtek na začetku priprav potrdil tudi športni direktor ljubljanskega kluba Milenko Aćimović. Ta je ob tem poudaril, da bo verjetno vse jasno že v naslednjih 24 urah. In imel je prav. Omladič je že sklenil dogovor s klubom iz druge nemške lige, in sicer bo kariero nadaljeval tam, kjer je nekoč navduševal Danilo Popivoda. Eden najboljših slovenskih nogometašev vseh časov je bil med letoma 1975 in 1981 član Eintrachta iz Braunschweiga, tja pa odhaja tudi Omladič, ki je s svojim novim klubom podpisal pogodbo za dve leti in pol.

"Menim, da je zdaj najboljši možen trenutek za odhod na tuje. V Ljubljani sem močno napredoval in se razvil v kompletnega nogometaša. Bilo je veliko lepih in nekaj malega slabih trenutkov, a se bom vselej spominjal le prvih. Olimpiji želim v prihodnje veliko uspehov in predvsem osvojitev naslova državnih prvakov," je ob slovesu od Stožic dejal Omladič, ki bo v Nemčiji igral z zanimivo številko na hrbtni strani dresa - izbral je številko 12.

V BOJU ZA PRVO LIGO
Levi so še lani igrali v elitni bundesligi, iz katere pa so izpadli. Zdaj so torej spet drugoligaši, za zdaj jim v tej konkurenci kaže precej dobro. So na četrtem mestu, imajo enako število točk kot drugouvrščeni Karlsruher in sedem manj od vodilnega Ingolstadta. Spomladi bo torej Eintracht bil ogorčen boj za vrnitev med elito, v tem pa mu bo pomagal tudi 25-letni Omladič. Nekdanji član Rudarja iz Velenja se je od Olimpije poslovil po štirih letih, koliko so zmaji zaslužili z njim, pa ni znano. A veliko bržčas ne, poleti bi mu namreč potekla pogodba s klubom iz Ljubljane.

"Olimpija se zahvaljuje Niku za vse, kar je storil zanjo. Želimo mu veliko sreče in uspeha na njegovi nadaljnji športni poti. Mi pa se že vneto pripravljamo za spomladanski del prvenstva, ki nam prinaša obilico zahtevnih izzivov. Klubsko vodstvo pa že intenzivno išče zamenjavo za zapolnitev vrzeli ob Omladičevem odhodu," se je od dosedanjega nogometaša zeleno-belih poslovil Aćimović.