Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.01.2015 15:27:03
Deli članek:

Kontakti z Mariborom in Olimpijo

Grega Wernig

Maribor in Olimpija sta že potrkala na vrata Celja, kjer pa niso prepričani, ali želijo poslovati s tekmecema iz 1. SNL.

V Ljubljani se šušlja, da naj bi Olimpija ponudila zajeten znesek za Benjamina Verbiča, a bila zavrnjena, okoli slednjega se že nekaj časa smuka tudi Maribor. Valon Ahmedi je bil z eno nogo že pri Heerenveenu, toda Nizozemci niso ponudili dovolj, da bi Celjani popustili. V Areni Petrol so se odločili, da ne bodo za vsako ceno prodali svojih najboljših nogometašev, čeprav se hkrati zavedajo, da jih v nedogled ne bodo mogli zadrževati v svojih vrstah. 

"Na tem mestu lahko jasno in odločno zatrdim, da v zimskem prestopnem roku ne bo nikakršne razprodaje," je odločno dejal predsednik upravnega odbora celjskega kluba Stevan Đorđević in nadaljeval: "Prav nasprotno – naše želje so povezane s še dodatno krepitvijo igralskega kadra, s čimer bi dodatno zaostrili konkurenco v moštvu. Povpraševanja obstajajo, kljub temu pa na naš naslov doslej še ni prišla nobena konkretna ponudba, ki bi zadovoljila klubska pričakovanja. Seveda igralcev ne bomo zadrževali za vsako ceno, saj je naša želja povezana tudi s tem, da odidejo v močnejše sredine, kjer bodo lahko še dodatno napredovali in si hkrati zagotovili donosnejše pogodbe. A kljub temu smo mnenja, da bi bilo bolje, da nosilci vsaj do poletja še ostanejo v Celju in tako naredijo še kakšen korak naprej."

CILJI SO SE POVEČALI
V Sloveniji sta bržčas le Maribor in Olimpija tista, ki imata na voljo nekaj več denarja za okrepitve, v prvi vrsti to velja za vijoličaste. In oba kluba sta v teh dneh že potrkala na vrata celjskega kluba. "Maribor in Olimpija sta v Sloveniji po finančni plati na precej višjem nivoju kot ostala moštva. Z njune strani so že bili določeni kontakti, kljub morebitni ugodni ponudbi pa bi močno premislili, če je prodaja igralcev konkurentu v lastnem tekmovanju smiselna z vidika naših športnih ciljev," pravi Đorđević, ki se hkrati nadeja, da bo četa trenerja Simona Rožmana spomladi nadaljevala z dobrimi predstavami: "V klubu vselej stremimo k napredku. Čeprav pred sezono naši cilji niso bili povezani z evropskimi tekmami, pa je logična posledica dosedanjih predstav seveda tudi višji cilj. Kot sem rekel, si želimo ekipo še izboljšati, tako pa čim dlje ostati v boju za vrh ligaškega tekmovanja. Čakata nas tudi dve pokalni polfinalni tekmi, kjer imamo seveda tudi svoje želje. Evropa bi nedvomno blagodejno vplivala tudi na izpostavitev našega moštva, ki bi bilo tako še bolj na očeh močnejših evropskih klubov."