Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
03.10.2024 10:49:07
Deli članek:

To je neverjetno: Ali bo Slovenija izgubila še enega mladega nogometaša? Zanj se zanimajo Nemci

atalanta calcio

Nekoč je Zlatko Zahović dejal: "Vsakega mladega igralca moramo čuvati. Nimamo jih prav veliko!" In danes se dogaja ravno nasprotno.

Max Alexander Bilać, 17-letni slovenski osrednji branilec, je doživel prvenec v mladinski ligi prvakov. Njegova Atalanta, kamor je letos poleti prišel iz Maribora, je na nevtralnem igrišču v Gelsenkirchnu premagala ukrajinski Šahtar s 3:0. Max je odigral celo tekmo in veliko pripomogel k temu, da Italijani niso dobili zadetka. To je bila druga tekma Atalante v mladinski ligi prvakov in druga zmaga. Na prvi tekmi je mlada ekipa Atalante premagala Arsenal s 4:1. Na tej tekmi je bil Max na klopi, je pa takrat igral drugi mladi slovenski up - 18-letni Relja Obrić. Max sicer igra za ekipo Atalante v italijanski mladinski ligi, primaveri, in bil soudeležen pri dveh zmagah, ko je s soigralci premagal Udinese s 4:1 in Sampdorio s 4:3.

Tekmo Atalante proti Šahtaru je spremljal tudi nemški selektor mladinske ekipe do 18 let Christian Wörns in se je po tekmi tudi pogovarjal z Maxom Bilaćem. Slednji ima namreč tudi nemško državljanstvo (seveda zaradi mame Britte Vörös, ki je bila rojena v Jeni in se potem poročila s slovenskim atletom Borutom Bilaćem in prevzela slovensko državljanstvo). Očitno Nemci pozorno spremljajo Maxa, saj visokorasli Ljubljančan kaže dobre igre. 

Zanimivo, da je Max še avgusta nastopal tudi za reprezentanco Slovenije U-19, za tokratni zbor pa ga selektor Mišo Brečko ni poklical. Ali to pomeni, da se mu je odpovedal in bo Max zaigral za Nemčijo? Je Slovenija izgubila še enega mladega talenta? Kar nekaj mladih igralcev je zanimivih za različne reprezentance - Luka Topalović (Hrvaška), Arman Durmiši (Kosovo), Arjan Malić (BiH) in zdaj še Max Bilać.