Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.09.2024 11:07:01
Deli članek:

Legendarni Slovenec s kritiko Realu, ki da misliti: Real je največji, a zelo antipatičen. Ker ...

Profimedia

Madridski Real je brez dvoma eden največjih klubov na svetu, a v zadnjem času vse pogosteje tudi tarča kritik.

Madridski Real je za mnoge največji klub na svetu. Samo od leta 2000 je kar 8-krat osvojil elitno evropsko tekmovanje ligo prvakov, v Španiji je v zadnjih osmih sezona štirikrat osvojil La Ligo, enkrat več od večnega tekmeca iz Katalonije.

Madridčani postavljajo nove mejnike, trenutno pa ima tudi strah vzbujajočo ekipo, ki bo v naslednjih letih konkurirala na vseh frontah, na katerih se bo pojavila. Toda kljub kljub številnim zvezdnikom, ki blestijo v dresu Reala, Real pogosto posluša očitke. Ne zgolj od navijačev nasprotnih ekip, vse glasnejši so tudi lastni navijači, ki jih neprestano provociranje in negodovanje vedno bolj moti. V prvi vrsti početje Viniciusa Juniorja.

Zdaj se je oglasil tudi legendarni slovenski nogometaš in nekdanji reprezentant Marinko Galić. Slednji še zmeraj z velikim zanimanjem spremlja nogometni svet, tudi on pa ne more mimo vse bolj glasnega brazilskega nogometaša iz vrst Reala.

"Real je definitivno največji klub na svetu, toda v zadnjih 15 letih zaradi nogometno nevzgojenih igralcev tudi zelo antipatičen. Vinicius Jr. je le nadaljevanje obdobja Ramosa, Pepeja, Marcela in Casemira. Niti ob največji želji in neznosnem trudu se ne usede v želodec. Njegovo neprimerno obnašanje se iz tekme v tekmo ponavlja, na koncu pa izpade žrtev," je zapisal Marinko Galić in s temi besedami požel kar nekaj pozitivnih odzivov.