Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
24.08.2024 21:44:38
Deli članek:

Yamal in Lewandowski zabila za zmago Barcelone

profimedia

V drugem krogu španskega državnega nogometnega prvenstva je Barcelona doma premagala Athletic iz Bilbaa z 2:1 in ima pri vrhu razpredelnice popoln izkupiček šestih točk. Branilec naslova Real Madrid bo tekmo drugega kroga igral v nedeljo.

Lamine Yamal je Barceloni zagotovil vodstvo v 25. minuti, ko je po strelu od daleč z veliko sreče zadel s pomočjo branilca Athletica. Po ogledu posnetka glavnega sodnika so v 42. minuti gosti dobili enajstmetrovko, ki jo je zanesljivo izkoristil Ohian Sancet.

Katalonci so morali dolgo čakati na zadetek odrešitve v drugem polčasu, potem ko so po vrsti zapravljali priložnosti. Predvsem Robert Lewandowski je dvakrat zadel okvir vrat, enkrat pa mu je sijajno strel obranil Alex Padilla.

Je pa izkušeni Poljak na svoj račun prišel v 75. minuti in v mrežo pospravil odbito žogo po posredovanju Padille. Za Lewandowskega je bil to tretji zadetek v prvenstvu.

Barcelona se ob Celti iz Viga, ta je v petek premagala Valencio (3:1), zdaj na vrhu s šestimi točkami, sledita pa Villarreal in Osasuna s po štirimi. Prvi je v petek v gosteh ugnal Sevillo z 2:1, druga pa je pozno popoldne premagala Mallorco z 1:0.

Ob 21.30 se bosta za konec današnjega sporeda začeli še tekmi Espanyol - Real Sociedad ter Getafe - Rayo Vallecano.

Branilec naslova Real Madrid bo v nedeljo ob 17. uri gostil Valladolid, Atletico Madrid slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka pa bo ob 21.30 gostil Girono. Vmes bosta še dvoboja Leganes - Las Palmas ter Alaves - Betis.