Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.08.2024 18:47:40
Deli članek:

Konec je. Vipi podpisal za Valižane in bo oblekel beli dres ...

Slovenski nogometni reprezentant Žan Vipotnik bo kariero nadaljeval pri valižanski ekipi Swansea City, ki igra v drugem kakovostnem razredu angleškega nogometa.

Vipotnik je bil doslej član Bordeauxa, a je zaradi bankrota kluba postal prost igralec.
Kot je danes sporočil valižanski klub, je dokončal projekt prihoda Vipotnika, nogometaš mora sicer pred podpisom še urediti vse formalnosti in ustrezne dokumente. Zvestobo Valižanom je sicer obljubil za štiri sezone do leta 2028.
V Swanseaju ga pričakujejo naslednji teden, ko se bo začela nova sezona championshipa, prvi tekmec Vipotnikovega novega kluba bo Middlesbrough.
Vipotnik je nedavno končal zgodbo v francoskem Bordeauxu, kamor je prestopil leta 2023 in dosegel deset zadetkov na 37 tekmah.
A šestkratni francoski prvak Bordeaux se je zaradi finančnih težav odpovedal profesionalni licenci, vložil je tudi predlog za stečaj. Zaradi finančne nediscipline ga je krovna zveza kaznovala s prisilno selitvijo v tretjo francosko nogometno ligo. A tudi v tej očitno ne bo igral, saj trenutno ni jasno finančno stanje in ali imajo lastniki kluba sploh zagotovljeno financiranje.
V tem klubu sta delovala tudi nekdanji trener ljubljanske Olimpije in Celja Albert Riera, Španec se je medtem že vrnil k slovenskim prvakom v Celje, Vipotnik pa je nove delodajalce našel v Walesu.