Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

nu
nu
0 01.04.2024 07:54:27

Uf, kakšna uvertura v hrvaški derbi! Ste videli, kako so Zagrebčani ponižali Dalmatince? (video)

Profimedia
Navijaška folklora nima meja. Navijači Dinama, pripadniki navijaške skupine Bad Blue Boys, so pred večnim derbijem v Splitu tekmecem pripravili neugodno presenečenje.

Nekaj ur pred sobotno tekmo, ki se je začela ob 19.30 in na katero se je iz notranjosti pripeljalo približno 1500 privržencem Dinama, se je na glavnem splitskem sprehajališču, na priljubljeni Rivi, zgodilo nekaj, kar je šokiralo domačine. Lepo sobotno popoldne so zmotili Dinamovi navijaški napevi – ravno v trenutku, ko so se v mestnem središču začeli zbirati navijači Hajduka. Ljudje so se začeli gledati med seboj in začudeno iskali vir zanje neprijetne glasbe.

Hrvaški mediji poročajo, da so Dinamove pesmi odmevale približno trideset minut. Kaj se je zgodilo? Člani skupine BBB so najeli enega od sicer dragih apartmajev na Rivi, na široko odprli vsa okna, pred tem kupili zmogljiv zvočnik, ga opremili z napisi 'Bad Blue Boys', 'Dobrodošli v modri pekel' in 'močnejši tekmec' ter ga postavili ob okno in prižgali, preko bluetootha zavrteli venček svojih navijaških pesmi ter zapustili apartma.



To je bilo že tretje presenečenje BBB-jevcev v Splitu, potem ko so izobesili zastavo na zvonik Sv. Duje in v središču Splita uprizorili modro dimno zaveso.

Zmagi navijačev na Rivi je sledila še sladka zmaga nogometašev Dinama na Poljudu, z 1:0 so odpravili velikega tekmeca in ohranili ulovljiv točkovni zaostanek za Rijeko – pet točk ob tekmi manj. Zaostanek Dalmatincev je zdaj že sedem točk.

Značke: dinamo, hajduk, split, bbb

Članki iz rubrike