nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

sta
sta
0 02.03.2024 21:12:58

Liverpool se je rešil v deveti minuti dodatka

Profimedia
Nogometaši Liverpoola bodo po 27. krogu vodilno moštvo angleške nogometne lige. Miren vikend so si zagotovili z zmago 1:0 na gostovanju v Nottinghamu, do katere so prišli šele v deveti minuti sodniškega dodatka, ko jih je odrešil gol Darwina Nuneza, ki se je v ekipo vrnil po treh tekmah odmora zaradi poškodbe, v igro pa vstopil v drugem polčasu.

Dolgo časa je kazalo, da bodo varovanci Jürgena Kloppa ponudili možnost prvima zasledovalcema, Manchester Cityju in Arsenalu, da ga z morebitnima zmagama v nedeljo oziroma ponedeljek prehitita. V igri kljub veliki terenski premoči niso imeli pravih idej, posledica tega je bila, da niso imeli niti priložnosti, domači so bili celo nevarnejši, dve lepi priložnosti je zapravil Anthony Elanga. A na koncu so vendarle izkoristili neodločnost domače obrambe in se veselili gola.

Ob koncu igralnega časa je do točk v Lutonu prišla tudi četrtouvrščena Aston Villa. Z goloma Ollieja Watkinsa je po polčasu vodila z 2:0, a nato dovolila, da domači izenačijo. Do 89. minute je bilo videti, da se bosta ekipi razšli z neodločenim izidom, a je takrat Lucas Digne poskrbel, da so vse tri točke odšle v Birmingham.

Pomembno zmago v boju za uvrstitev med najboljše štiri ekipe in lovu na Aston Villo je dosegel Tottenham, še posebno, ker se je v 60. minuti londonskega dvoboja proti Crystal Palaceu znašel v zaostanku. Toda do konca tekme je dosegel tri gole, od 77. do 88. minute so se med strelce vpisali Timo Werner, Cristian Romero in Son Heung-min.



Evertonu so med tednom vrnili štiri od vzetih desetih točk zaradi finančne nediscipline in navijači so upali, da jih bo to podžgalo na igrišču. A jih očitno ni dovolj, saj so na domačem igrišču izgubili proti West Hamu z 1:3. V prvem polčasu, ki se je končal brez golov, so zapravili enajstmetrovko, Beto se je nato za zapravljeno priložnost oddolžil z golom za vodstvo, po izenačenju pa brez točke ostali v sodnikovem dodatku. V njegovi prvi minuti je goste v vodstvo popeljal Tomaš Souček, v peti pa je zmago potrdil Edson Alvarez.

Zmagovalnega ritma še vedno ne najde Chelsea. Čeprav je na gostovanju pri Brentfordu vodil z 1:0, pa je nato moral reševati točko. Končni izid 2:2 je postavil Axel Disasi.

Newcastle je Wolverhampton premagal s 3:0, z enakim izidom je bil Fulham boljši od Brightona.

Izidi, 27. krog:
- sobota, 2. marec:
Brentford - Chelsea                   2:2 (0:1)
Everton - West Ham                    1:3 (0:0)
Fulham - Brighton                     3:0 (2:0)
Newcastle - Wolverhampton             3:0 (2:0)
Nottingham Forest - Liverpool         0:1 (0:0)
Tottenham - Crystal Palace            3:1 (0:0)
Luton Town - Aston Villa              2:3 (0:2)

- nedelja, 3. marec:
14.00 Burnley - Bournemouth
16.30 Manchester City - Manchester United

- ponedeljek, 4. marec:
21.00 Sheffield United - Arsenal

Članki iz rubrike