Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
22.12.2023 07:47:51
Deli članek:

Norišnica! Real v zadnji akciji prišel do zmage, trener nasprotnika pa je razbil vse pred sabo, prizor šokira! (video)

Nogometaši Reala iz Madrida so v 18. krogu španskega prvenstva v gosteh proti Alavesu tik pred koncem dvoboja kljub igralcu manj na zelenici prišli do zmage z 1:0. S tem so se povzpeli na vrh razpredelnice, kjer imajo skupaj z Girono po 45 točk. Katalonska zasedba je nekaj ur prej igrala neodločeno proti Betisu (1:1).

Kraljevi klub v gosteh pri Alavesu, ki je po 17 tekmah zbral le 16 točk, ni blestel. Imel je več posesti, a si ni priigral ravno veliko lepih priložnosti za zadetek, za nameček pa je v 54. minuti ostal še brez izključenega Nacha. Kljub temu so na varovanci Carla Ancelottija ob koncu dvoboja pritiskali, do odločilnega zadetka pa prišli v drugi minuti sodnikovega dodatka, ko je po podaji iz kota Tonija Kroosa z glavo zadel Lucas Vazquez. S 14. zmago v sezoni je Real zdaj pri 45 točkah, toliko jih ima tudi Girona. Zadetek Reala pa je tako zelo razjezil trenerja Alavesa Luisa Garcio, da je v jezi in besu začel razbijati vse pred sabo. Najprej je nastradal prenosni hladilnik, nato je zgrabil enega od članov strokovnega vodstva, nato se je znesel še nad svojo jakno in kapo. Za konec se je spravil še na stol. 


Ta je imela v izenačenem obračunu proti sedmouvrščenemu Betisu nekaj več posesti, ekipa iz Seville pa je imela nekoliko lepše priložnosti. Vseeno je dolgo časa kazalo na zmago Girone, potem ko je v 39. minuti zadel Artem Dovbik. V 88. minuti je nato izenačil German Pezzella.

Na tretjem mestu je Barcelona z 38 točkami. Varovanci Xavija Hernandeza so v tem krogu ugnali Almerio s 3:2. Na lestvici sledita Atletico Madrid (tekma manj) in Athletic Bilbao s po 35 točkami.

Atletico Madrid slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka je v že v torek doma le remiziral proti Getafeju (3:3). Atletico v soboto čaka še zaostala tekma četrtega kroga proti Sevilli.

Danes sta se ekipi Cadiza in Reala Sociedada razšli z neodločenim izidom 0:0, Mallorca pa je s 3:2 premagala Osasuno.

Redni 19. krog španske lige bo na sporedu v prvih dneh novega koledarskega leta.