evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 11.12.2023 07:05:11

Barca že dolgo ni bila tako ponižana, glejte, kaj ji je naredil hit španske lige (video)

Profimedia
Nogometaši Girone so zasluženo dobili katalonski derbi proti Barceloni s 4:2 in skočili na vrh razpredelnice španskega prvenstva.

Klub s severa Katalonije ostaja senzacija španske LaLige. Po šestnajstih krogih ima 41 točk oziroma dve več od Real Madrida, ki je včeraj remiziral 1:1 pri Betisu. Na tretjem oziroma četrtem mestu sta Atletico Madrid in Barcelona, ki sta zbrala 34 točk.

Trener Girone Michel Sanchez je v vseh pogledih nadigral kolega na klopi katalonskega velikana Xavija Hernandeza. Njegova zasedba je igrala lepo, hitro in učinkovito, tako da je zasluženo na prvem mestu. Ima največ zmag med vsemi klubi v LaLigi (16), hkrati pa je dosegla največ zadetkov (38).

Uvodni zadetek je po hitrem protinapadu dosegel Artem Dovbik v 12. minuti - Barcelona je izenačila sedem minut kasneje preko Roberta Lewandowskega, prvi polčas pa je zaključil Miguel Gutierrez z 2:1.

V drugem polčasu je Girona tretjič zadela v 80. minuti (Valery), preden je Ilkay Gündogan izid spet znižal zaostanek (92.), bi lahko še vsaj dvakrat zatresla mrežo tekmeca, zato pa zmago potrdila v peti minuti sodnikovega dodatka.



Atletico Madrida je pred 55.000 gledalci na domačem stadionu Metropolitano premagal zadnjeuvrščeno Almerio z 2:1.

To je bila devetnajsta zaporedna zmaga Atletico Madrida na domačem stadionu v vseh tekmovanjih. S tem je le še zmago oddaljen od izenačitve klubskega rekorda iz sezon 2012 in 2013. Sedemnajst zmag je zabeležil v LaLigi, dve pa v ligi prvakov.

V tem stoletju je to tretji najboljši niz zmag doma v španskem prvenstvu. Real Madrid jih je vknjižil 18, Barcelona 25, absolutni rekord pa drži Barcelona, ki je med 1958 in 1960 dobila 39 tekem na domačem stadionu.

Zadnji poraz doma je Atletico doživel 8. januarja letos proti Barceloni, zadnji remi pa 4. februarja proti Getafeju.

Značke: nogomet, španija

Članki iz rubrike