© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
26.11.2023 20:08:35
Deli članek:

Šeško si je skupaj s soigralci oddahnil, Hoffenheim ni izkoristil darila Leipziga

Profimedia

Po današnjih zadnjih tekmah 12. kroga nemške nogometne lige se vrstni red pod vrhom ni spremenil. Hoffenheim je imel priložnost, da bi se z zmago proti Mainzu le na točko približal petemu Leipzigu, a je igral le 1:1. Na vrhu sta Bayer s 34 in Bayern z 32 točkami.

Leipzig je na peto mesto zdrsnil po sobotnem porazu proti Wolfsburgu z 1:2. Slovenska nogometaša v saškem klubu Benjamin Šeško in Kevin Kampl tokrat nista dobila priložnost za nastop.

Na vrhu je spet Bayer, ki je v soboto s 3:0 premagal Werder iz Bremna. Tako so lekarnarji po enem dnevu spet prehiteli Bayern, Bavarci so po petkovi tesni zmagi v Kölnu (1;0) namreč začasno skočili na vrh lestvice.

Tretjeuvrščeni Stuttgart (27) je v gosteh z 2:1 premagal Eintracht iz Frankfurta, na četrto mesto je napredoval Dortmund (24), ki je v obračunu Borussij ugnal Mönchengladbach s 4:2.

Če bi Hoffenheim danes dobil tri točke, bi imel le eno manj kot Leipzig (23). A so gostitelji najprej lovili zaostanek po golu Marca Richerja, potem pa je izenačil Robert Skov na začetku drugega dela. Na koncu so bili lahko pri Hoffenheimu celo zadovoljni s točko, saj je za Mainz Aymen Barkok v 66. minuti zastreljal enajstmetrovko.

V obračunu ekip spodnjega dela lestvice sta danes Heidenheim in Bochum igrala 0:0.