Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
04.10.2023 21:07:47
Deli članek:

Pomembna zmaga! Oblak se je znašel v zahtevnem položaju, a z ekipo so se dvakrat vrnili!

Profimedia

Nogometaši španskega Atletica iz Madrida so po neodločenem izidu z Laziem pred tednom dni v italijanski prestolnici danes na svoji Metropolitani premagali nizozemski Feyenoord s 3:2 (2:2). Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak je branil celo tekmo za Atletico.

"Colchonerosi" so nesrečno odprli tekmo. V sedmi minuti so zaostajali z 0:1, potem ko je avtogol dosegel Mario Hermoso. Domači srednji napadalec Alvaro Morata je pet minut kasneje poravnal izid, v 34. minuti pa je Slovak David Hancko Feyenoord znova popeljal v vodstvo z 2:1. V četrti minuti sodnikovega podaljška je Francoz Antoine Griezmann izenačil na 2:2, zmagoviti gol za madridsko ekipo pa je v začetku drugega polčasa dosegel Morata (47.).

Na drugi današnji tekmi je ukrajinski Šahtar v Antwerpnu po prvem polčasu zaostajal z 0:2, v drugem pa uprizoril prvovrsten preobrat in slavil s 3:2. Za zasedbo iz Donecka je dva gola dosegel Danilo Sikan (48., 76.), enega Jaroslav Rakitski (71.), za belgijsko pa Albanec Arbnor Muja (3.) in Michel-Ange Balikwisha (33.). V izdihljajih tekme, v sedmi minuti sodnikovega podaljška, je Toby Alderweireld zastreljal 11-metrovko za Antwerpen.