elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

zala tomašič Necenzurirano

Kaj so vam mediji zamolčali o Zali Tomašič

logar irgl pl Reporter.si

Mora Janša Logarja dobesedno vreči iz SDS, da bo...

matjaz kek mm Ekipa24.si

Razmišljanje slovenskega selektorja, ki se bo ...

Videti je, kot bi speča deklica odpirala oči Odkrito.si

Mrtva deklica, ki mežika ...

slovenski navijaci Ekipa24.si

Takšno navijaško vzdušje so v soboto v ...

nu
nu
4 30.09.2023 12:57:12

Nemci podprli Uefo! Otroci ne bi smeli biti kaznovani zaradi vojne!

Profimedia
Nemška nogometna zveza DFB se pridružuje Uefi pri vprašanju ponovnega sprejema ruskih mladinskih ekip v tekmovanja.

Nemška nogometna zveza (DFB) sledi odločitvi Uefe glede ruskega vprašanja, ko naj bi dovolili ruskim mladinskim ekipam nastop na tekmovanjih pod okriljem Uefe, a brez obeležij svoje države.

"V okviru današnjega sestanka izvršnega odbora je Hans-Joachim Watzke pojasnil svoje glasovanje," je sporočilo združenje: "Izvršni odbor DFB je to upošteval in sledi odločitvi UEFA."

Watzke, podpredsednik DFB in generalni direktor Borussie Dortmund, je za Bild pojasnil: "To zagotovo ni omilitev našega negativnega odnosa do Rusije, nasprotno: članske ekipe ostajajo izključene."

Anglija, Švedska, Danska, Finska, Norveška, Latvija, Litva in Poljska pa so sporočile, da njihove ekipe ne bodo igrale proti ruskim ekipam. Temu pa so nasprotovali nemški člani izvršnega odbora Uefe. "Otroci so žrtve vojne in jih ne bi smeli dodatno kaznovati," je dejal Rummenigge.

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin pa je poudaril, da mladi "ne smejo biti kaznovani za dejanja, za katera so odgovorni le odrasli". Mnenje naj bi bilo med glasovanjem sporno, a sta se z njim strinjala Rummenigge in Watzke, kasneje pa tudi italijanska zveza.

Rummenigge je dejal, da je glasoval za, da bi otrokom omogočil, da ponovno sodelujejo v igri. Kljub temu je Uefa s to potezo prvič odstopila od svoje prej trde linije. Po izbruhu vojne je zveza hitro izključila vse ruske klube iz evropskega pokala, Rusiji so odvzeli finale lige prvakov 2022 (Sankt Peterburg) in superpokal 2023 (Kazan), sponzorsko pogodbo z ruskim državnim energetskim velikanom Gazprom pa so razveljavili.

Značke: uefa, dfb

Članki iz rubrike