Travis Scott Svet24.si

Eden najbolj priljubljenih reperjev končal za ...

bik Svet24.si

Mlada dalmatinska bika pobegnila pred mesarsko ...

euro-2024 Necenzurirano

Kaj obleči za München ali katera je nacionalna ...

asta vrecko rtv protest bobo Reporter.si

Takšnega kaosa, kot je danes na RTV Slovenija, ni...

slovenija Ekipa24.si

Danes je dan za zgodovinsko navijaško romanje! ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

slovenija navijaci nogomet 224 pm Ekipa24.si

Kakšni prizori iz Münchna!! Slovenski navijači ...

nu
nu
3 15.08.2023 15:19:03

Škandal svetovnih razmer: Nekdanjemu odličnemu nogometašu grozili s pištolo in zahtevali odstop!

Profimedia
Zgodilo se je blizu nas, v Črni gori.

Nenad Brnović je nekdanji nogometaš Partizana, tudi reprezentant in do nedavnega trener Sutjeske iz Nikšića. Zdaj že bivši trener, kajti po velikem incidentu je ostal brez službe. Razlog? slab začetek sezone Sutjeske, izpad iz Evrope v prvem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo proti andorski Santa Colomi, in dva remija v domačem prvenstvu. 

A razhod Nenada Brnovića in kluba iz Nikšića ni bil niti malo prijeten. Še več, o vsem skupaj bodo morali odločati tudi pristojni organi, kajti ob odhodu nekdanjega vezista Partizana s klopi Sutjeske je prišlo do velikega škandala. Kot je poudaril Brnović, je predstavnik varnosti Sutjeske nanj potegnil kar pištolo. "Priče ste, da sem preko medijev napaden s strani športnega direktorja in predsednika kluba. Obtožen sem za vse slabo, kar se je dogajalo v zadnjem letu v nogometnem klubu Sutjeska. O meni in mojem delu, o moji vlogi pri sprejemanju odločitev, ki so sicer v pristojnosti uprave kluba, so izrečene številne laži. Moje in njihovo delo naj oceni strokovna nogometna javnost. Razlog, zakaj sem se odločil javno nastopiti, je izključno dogodek, ki se je zgodil na sestanku uprave kluba in strokovnega štaba, na katerega smo bili, mimogrede, pozvani preko medijev. Na sestanku smo bili jaz in moji sodelavci iz strokovnega štaba najprej verbalno, nato tudi fizično napadeni, s ciljem, da nas na tak način prisilijo, da odstopimo s svojih položajev," je v izjavi za javnost dejal Nenad Brnović. 



"Mi smo vztrajali, da na športen in kulturen način rešimo vse težave in njihove zahteve, oni pa so nas napadli. Vse skupaj je privedlo celo do tega, da je predstavnik varnosti potegnil pištolo in jo repetiral. Uspeli smo se brez težjih posledic izvleči s sestanka, kjer so nam na izhodu iz Občine Nikšić zagrozili z linčem navijačev in nam dejali, da nam ne zagotavljajo varnosti. Takoj po tem smo srečali skupino navijačev, s katerimi smo v popolnoma korektnem in prijateljskem tonu se športno pogovorili," je nadaljeval Brnović. 

"Obveščam javnost, da smo skupaj s kolegi iz strokovnega štaba primer predali policijskim organom in disciplinski komisji nogometne zveze Črne Gore, v upanju, da nas bodo oni zaščitili. Moram poudariti, da takšnega dogodka nisem nikdar doživel v svoji nogometni karieri in upam, da nihče od kolegov ne bo doživel česa podobnega v prihodnosti," je še zapisal Brnović. 

Članki iz rubrike