Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.08.2023 12:19:14
Deli članek:

Po podpisu pogodbe z Bayernom je Harry Kane navdušeno dejal: Vedno sem želel ...

Profimedia

Bayern je potrdil, da je v svoje vrste zvabil angleškega reprezentančnega napadalca Harrya Kana.

Tridesetletni kapetan angleške reprezentance bo za 33-kratne državne in 20-kratne nemške pokalne prvake ter šestkratne zmagovalce evropske lige prvakov igral do leta 2027, je na klubski spletni strani potrdila slovita ekipa iz Münchna.

"Zelo sem vesel, da sem postal del družine Bayerna, ki je eden največjih klubov na svetu. Vedno sem želel tekmovati in se dokazovati na najvišji ravni in prišel sem v klub z zmagovito miselnostjo in resnično se dobro počutim, ker sem tukaj," je po uspešno opravljenem zdravniškem pregledu dejal sloviti angleški napadalec, ki v svoji karieri ni osvojil še nobene lovorike na klubski ravni, v Bayernu pa bo nosil dres s številko devet na hrbtu.

Prestop enega najbolj vročih angleških nogometašev iz londonskega Tottenhama v München je ovrednoten na 100 milijonov evrov, nemški mediji pa poročajo, da bo Kane na sezono zaslužil 25 milijonov evrov.

Njegov prestop iz Tottenhama v Bayern je tudi rekorden na nemških tleh. Dosedanji rekordni znesek je bil prav tako v lasti Bayerna, ki je leta 2019 za prestop Francoza Lucasa Hernandeza madridskemu Atleticu odštel 80 milijonov evrov.

Kane je eden najbolj slovitih Angležev, ki je zaigral na nemških tleh. Pred njim je v 80-letih minulega stoletja za Hamburg igral legendarni Kevin Keegan. Kane je pred prihodom na Bavarsko igral za Tottenham. Za londonsko ekipo je dosegel 213 golov v premier league. V zadnjih osmih letih je stalni član angleške reprezentance, zanjo je na 84 tekmah dosegel 58 golov.

"Je odlična pridobitev za nas in klubski DNK, tako kar zadeva nogomet kot karakter. Kadar je Bayern slavil svoje največje zmage, so bili napadalci svetovnega kova v klubu vedno zelo pomemben faktor in prepričani smo, da bo Harry Kane nadaljeval to uspešno zgodbo. Naši navijači se lahko veselijo, da je z nami eden najboljših strelcev tega obdobja," je ob podpisu pogodbe dejal direktor kluba Jan-Christian Dreesen, predsednik Herbert Hainer pa je dodal: "Kane ne bo zgolj okrepil Bayerna, temveč bo vrhunska pridobitev za celotno bundesligo."