Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.08.2023 21:21:00
Deli članek:

Drama v francoski prestolnici! L'Equipe razkril, kako je Neymar šokiral Parižane

Profimedia

PSG je več kot očitno na prelomnici. Ali to pomeni tudi konec super ekipe, ne da bi ta osvojila evropski naslov?

Lionel Messi jo je popihal v ZDA, Kylian Mbappe ne trenira s prvim moštvom in izraža željo po odhodu k Realu (a šele po tej sezoni, ko bo prost igralec), zdaj se je oglasil še Neymar. Francoski športni dnevnik L'Equipe je razkril, da je Brazilec obvestil upravo kluba, da se želi še pred koncem tega prestopnega roka vrniti v Barcelono. Spomnimo: prav iz katalonske prestolnice je leta 2017 v rekordnem prestopu prišel k PSG-ju.

"Neymar je trdno odločen, da se bo po šestih letih vrnil k Barceloni," je zapisal prej omenjeni časnik. Ob tem še navaja, da je nastali položaj nenavaden. Pred enim letom so ga Parižani želeli spustiti iz kluba, a Neymar ni želel oditi. Zdaj, ko je predsednik Nasser Al-Khelaifi pozdravil odločitev Brazilca, da ostaja v Parizu, pa se je igralec odločil, da bi rad odšel.

Pogodba med Neymarjem in PSG-jem je veljavna še dve leti (do konca sezone 2024/25), a so možnosti, da bi trajala do konca, izjemno majhne. Brazilski zvezdnik je sicer še pred kratkim v javnosti razlagal, da bo ostal v Parizu, a je preko noči povsem spremenil svoje razmišljanje. S trdno željo po odhodu je šokiral Parižane.

Če bo PSG ostal še brez Neymarja, potem ko je odšel Messi, verjeten pa je tudi razhod z Mbappejem, ki ne želi podaljšati pogodbe, bo super ekipa klavrno končala svoj nikoli uspel pohod na evropski vrh.

Neymar, ki je v 173 nastopih za PSG dosegel 118 zadetkov in 77 podaj, je po pogovoru z družino in agentom Pinijem Zahavijem prišel do zaključka, da je zanj najboljši odhod iz kluba. Dejstvo, da je Zahavi zelo dober prijatelj s predsednikom Barcelone Joanom Laporto, ni nepomembno.