laboratorij, mikroskop Svet24.si

Je konec življenja zapisan v krvi?

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

darko horvat Necenzurirano

Vrnitev največjega slovenskega tajkuna: v Izraelu...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

jožef m Njena.si

Ljubezen na vasi: To so kandidatke Jožefa ...

stojanovic ronaldo slovenija portugalska Ekipa24.si

Padajo rekordi! Česa takšnega še ne, na liniji ...

nu
nu
0 26.06.2023 11:46:28

Izpolnil obljubo očetu, ki jo je dal pred 21 leti, zdaj je postal svetovna senzacija (foto)

p
V Angliji se prah po uvrstitvi malega Lutona v premier ligo nikakor ne poleže.

Za navijača Mickyja Hyda je bil preboj Lutona v najvišji razred angleškega nogometa nekaj posebnega. V spomin na očeta, s katerim sta skupaj hodila na tekme ljubljenega kluba, predvsem pa zaradi obljube, ki jo je pred 21 leti dal očetu, si je dal narediti tetovažo preko cele glave.

"Imel sem 16 let, ko sva z očetom sedela v lokalnem pubu in gledala tekmo Lutona. Bilo je leta 2002. Rekel sem mu, da si bom dal narediti velik grb kluba čez celo glavo, če se bo kdaj uvrstil v premier ligo," danes razlaga 37-letni Micky. Oče mu je odvrnil, da se to v času njegovega življenja gotovo ne bo zgodilo. In res se ni.

Mickyjev oče je zaradi srčnega zastoja umrl deset let pozneje, v zadnjih letih pa se je Luton vztrajno vzpenjal po piramidi angleškega klubskega nogometa in na koncu celo prilezel do vrha, do najvišjega razreda. Micky se je zavedal, kaj mora storiti. "Enostavno sem vedel, da se bo to zgodilo, če Lutonu uspe. To je tetovaža, ki mi bo ostala na glavi za celo življenje - v spomin na mojega očeta," je dejal in še razkril, da je slišal glas svojega očeta, ki mu je rekel, naj se tetovira.

Micky Hyde luton
Profimedia


Zanimivo, tetovatorka Trudi Woodward ga je skušala odvrniti od tega početja, češ da bo glava precej krvavela, a se ni dal pregovoriti. "Skušala sem ga preprečiti, da bi si dal tetovažo narediti kje drugje. Na glavi jo namreč moraš narediti zelo hitro, da bi sproti zaustavljal krvavenje. Ampak zdržal je in bolečino prenesel kot prvak," je dejala.

Tetovaža je nastajala več kot tri ure. Kot je dejal Micky se je pred tem tetoviral že enajstkrat, a nikoli ga ni tako bolelo kot tokrat. Vsekakor pa je z novo pridobitvijo postal svetovna senzacija, na tekmah Lutona pa bo brez dvoma glavni navijač.

Micky Hyde 1
p

Micky Hyde 2
p

Micky Hyde 3
Profimedia

Micky Hyde 4
Profimedia

Micky Hyde oce
Oče Mickyja Hyda
p

Značke: luton, navijač, tetovaža

Članki iz rubrike