Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.06.2023 16:12:36
Deli članek:

Kaj delajo? Aretirali Neymarjevega očeta, glejte, kaj počnejo pred zvezdnikovo hišo, čeprav ... (foto)

Profimedia

Zaradi gradbenih del pred razkošno vilo celo v navzkriž z zakonom.

Brazilski nogometni zvezdnik Neymar velja za enega najboljših nogometašev v tem trenutku. S svojimi predstavami in nogometnimi vragolijami navdušuje staro in mlado, odlične igre pa so mu prinesel tudi nadvse donosne pogodbe. Njegovo premoženje je ocenjeno na okoli 185 milijonov evrov, del tega bogastva so mu prinesle pogodbe z Barcelono, v dresu katere je navduševal med leti 2013 in 2017, zdaj pa je končal že svojo šesto sezono v Parizu. Kot član PSG-ja na leto v žep pospravi 40 milijonov evrov, tukaj pa so še takšne in drugačne sponzorske pogodbe, kot denimo s PokerStars in Pumo.

Zaslužen denar obrača na različne načine, seveda pa si tudi privošči marsikaj razkošnega in dragega. Njegova vila v bližini brazilske prestolnice je prava paša za oči, notri ima vse, kar potrebuje zase in za številne prijatelje, očitno pa še zmeraj ni zadovoljen s tem, kaj vse mu ponuja. V okolici razkošnega domovanja v zadnjih tednih brnijo stroji, kot kaže, pa ne poteka vse v skladu z zakoni in pravili. Ker ima Neymar še obveznosti, zaradi katerih ne more biti prisoten na gradbišču, mu pri tem pomaga oče Neymar de Silva Santos. A slednji se prav nič ne pusti motiti, čeprav ne bi smel, je nadaljeval z deli, to pa bo zdaj družino Neymar drago stalo.

Zaradi okoljevarstvenega kriminala je moral na obisk k vodji oddelka za okolje, kjer so mu naložili kazen v višini enega milijona evrov in mu prepovedali nadaljnja dela na objektu. Ker je prišlo do spora, je morala posredovati celo policija in Neymarjevega očeta aretirala, po nekaj urah pa so ga izpustili iz pripora.

Kamen spotike je sicer umetno jezero, ki si ga je ob svoji hiši zaželel Neymar, saj je povsem v nasprotju z zakoni mesta Rio in bi lahko slabo vplival na okolico.