Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.05.2023 12:35:17
Deli članek:

Istanbul tudi tokrat brez finala lige prvakov?! Uefa se je odzvala na poročanja medijev in povedala vse!

Reuters

Finale letošnje sezone lige prvakov bi moralo biti v Turčiji, toda ...

Letošnja sezona lige prvakov se počasi izteka. Na sporedu sta le še povratni polfinalni tekmi, ki bosta odigrani prihodnji teden, in veliki finale, ki bi moral biti na sporedu v Istanbulu. Pa bo res?

Številni mediji danes poročajo, da je to prizorišče pod velikim vprašajem. Finale bi se moral odigrati 10. junija na stadionu Ataturk v turški prestolnici, Uefa pa resno razmišlja, da bi finale prestavila v drugo državo.

Razlog je ta, da Uefo skrbijo možni protesti zaradi predsedniških volitev v Turčiji. Prvi krog volitev bo v nedeljo, drugi je predviden v začetku junija.

Uefa naj bi v luči morebitnih težav že kontaktirala nogometno zvezo Portugalske in se pogovarjala o možnosti, da bi bil finale odigran v Lizboni. To bi bilo sicer že tretjič od leta 2020, da bi Portugalska gostila finale lige prvakov.

Uefa zanikala poročanja medijev
Na te trditve se je Uefa sicer že odzvala in v izjavi za javnost napisala: "Po nekaterih netočnih informacijah medijev bi radi pojasnili zaplet okoli finala lige prvakov. Finale letošnje sezone bo v Istanbulu po prvotno začrtanem načrtu, in sicer 10. junija 2023."