gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 02.03.2023 23:12:09

Prvi pokalni el clasico nič posebnega, v Madridu padel le en zadetek

Profimedia
Nogometaši Barcelone so na prvi polfinalni tekmi španskega pokala na gostovanju premagali Real Madrid z 1:0 in bodo tako na povratni tekmi na Camp Nouu branili minimalno prednost.

Barcelona, ki je z 31 pokalnimi lovorikami najuspešnejša v tem tekmovanju, je po izredno dolgem nizu neporaženosti na zadnjih dveh dvobojih dvakrat izgubila. V ligi Europa jo je izločil angleški Manchester United, nato je sledil še gostujoči poraz v prvenstvu proti Almerii z 0:1. Real je nazadnje z mestnim tekmecem Atleticom v državnem prvenstvu igral nedoločeno 1:1, pred tem pa zmagal na petih zaporednih tekmah v vseh tekmovanjih.


V začetku dvoboja so bili nogometaši Reala podjetnejši in tudi prvi zatresli mrežo. Karim Benzema je bil po dobrih desetih minutah natančen, a zadetek ni veljal, saj se je Francoz nahajal v nedovoljenem položaju. So pa zato na regularen način prvi zadeli nogometaši blaugrane. Po strelu Francka Kessieja in obrambi Thibauta Courtoisa se je žoga od branilca Ederja Militaa odbila v madridska vrata.

V drugem delu je imel Kessie še eno lepo priložnost, a mu je zadetek skoraj na golovi črti preprečil kar soigralec Ansu Fati. Do konca dvoboja se izid ni več spremenil, Barcelona pa Madrid zapušča z minimalnim vodstvom.

Aktualni pokalni prvak Real Betis, lani je po streljanju enajstmetrovk ugnal Valencio, naslova ne bo ubranil, saj ga je v osmini finala izločila Osasuna. Slednja se v drugem polfinalu meri z Athletic Bilbaom, v sredo je dobila prvo tekmo na domačem igrišču z 1:0. Povratni tekmi bosta odigrani v začetku prihodnjega meseca. Najprej bo 4. aprila na sporedu povratni obračun med Athleticom in Osasuno, dan pozneje pa še povratni el clasico.

Članki iz rubrike