roka, dež Svet24.si

Nalivi bodo tako močni, da so izdali oranžno ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

nu
nu
1 28.02.2023 17:13:06

Noro! Hrvaški selektor ni hotel glasovati za igralca leta! ne boste verjeli, zakaj!

Neverjetna poteza Zlatka Dalića.

Medtem ko so vsi ostali selektorji, kapetani in novinarji, ki predstavljajo vse članice Fife oddali svoje glasove za nogometaša leta 2022 in izglasovali Lionela Messija, je hrvaški selektor Zlatko Dalić svojo glasovnico vrnil prazno. Ni je želel izpolniti, ni želel glasovati. Kot razlog pa navedel - ne boste verjeli - nespoštovanje Fife do hrvaške reprezentance in hrvaških nogometašev. Dalić je bil tako jezen na krovno svetovno nogometno organizacijo, da je preprosto odklonil sodelovanje in izbor bojkotiral. 

"Razočaran sem nad odnosom Fife do Hrvaške. Prepričan sem, da smo si zaslužili večje spoštovanje mednarodne zveze za rezultate, ki smo jih dosegli v preteklih letih. Smo edina reprezentanca, ki je bila v preteklem letu med najboljšimi štirimi tako na svetovnem prvenstvu kot v ligi narodov. Šokirali smo ves svet z zmago nad Brazilijo, skupaj s Francozi imamo dve medalji z zadnjih dveh svetovnih prvenstev," je med drugim svojo odločitev in potezo pojasnil Dalić. 

Na eni strani se hrvaški selektor še vedno ni pomiril, ker Dominik Livaković in Joško Gvardiola nista bila individualno odlikovana na nedavnem svetovnem prvenstvu. Hkrati pa je prepričan, da bi moralo tudi za individualna priznanja na ravni celotnega leta 2022 nominiranih več hrvaških nogometašev, ne samo Luka Modrić. Pa si mislite, kar si hočete.   

Značke: dalić, messi, mbappe, benzema

Članki iz rubrike