Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
24.02.2023 00:04:35
Deli članek:

Poslastica med Manchester Unitedom in Barcelono Rdečim vragom

Znanih je osem ekip, ki so si skozi kvalifikacije izborile nastop v osmini finala evropske nogometne lige. To so Bayer Leverkusen, Juventus, Sevilla, Sporting Lizbona, Manchester United, Union Berlin, Roma in Šahtar Doneck. Tekmece bodo dobili v petek na žrebu v Nyonu.

Poslastica play offa je pripadla Manchester Unitedu, ki je na domačem stadionu premagal Barcelono z 2:1 in napredoval s skupnim rezultatom 4:3. Enako kot na prvi tekmi so prvi zadetek dosegli Katalonci - Robert Lewandowski je bil natančen z najstrožje kazni (18.), Angleži pa so do zmage prišli v drugem polčasu, ko sta bila uspešna Fred (47.) in Anthony (73.).

Angel di Maria je bil junak Juventusa. Argentinec je dosegel tri zadetke, tako da so Italijani izločili Nantes s skupnim izidom 4:1. Di Maria je prvi gol zabil že po petih minutah igre, drugega je dosegel z bele točke v 20. minuti, tretjega pa je dodal v 78., ko so Francozi že imeli igralca manj na terenu.

Šestkratni zmagovalci drugorazrednega evropskega klubskega tekmovanja, nogometaši Seville, so premagali PSV Eindhoven s 3:2. Prvo tekmo so dobili s 3:0, drugo pa izgubili 0:2. Nizozemci so drugi zadetek dosegli v 95. minuti.

Sporting je zlahka preskočil danski Midtjylland - danes je zmagal s 4:0, skupno 5:1, Roma je bila boljša od Salzburga - Benjamin Šeško je v igro vstopil v 74. minuti, Union Berlin pa je preskočil Ajax.

Dve tekmi sta se končali po dodatnem času oziroma enajstmetrovkah. Bayer Leverkusen in Monaco sta dvakrat igrala 3:2, na koncu so napredovali Nemci, Rennes in Šahtar Doneck, ki sta bila po 180 minutah izenačena na 2:2, pa sta se razšla z zmago Ukrajincev.