krava Svet24.si

Policist namerno zbil pobeglo kravo

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

športne stave, športna loterija Necenzurirano

Zlata kokoš športnih stav na muhi Čehov in ...

janez jansa pl Reporter.si

Janša dobil krila: je to začetek konca Roberta ...

slovenija, danska, evropsko-prvenstvo Ekipa24.si

Kakšen drugi polčas! Po zaostanku z 0:1 so se ...

Videti je, kot bi speča deklica odpirala oči Odkrito.si

Mrtva deklica, ki mežika ...

stojanovic Ekipa24.si

Razkrivamo: Slovenci igrali s črnim trakom, to je...

STA
STA
0 15.01.2023 19:13:27

Atletico zgolj do točke

Nogometaši Atletica iz Madrida, katerega član je slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, so v tekmi 17. kroga španske lige remizirali z Almerio z 1:1. Na prvi tekmi dneva je Espanyol premagal Getafe z 2:1. Krog sicer ne bo popoln, saj se bosta danes ob 20. uri za superpokalno lovoriko udarila stara tekmeca Barcelona in Real Madrid.

Atletico se je sicer z osvojeno točko, zdaj jih ima 28, vrnil med najboljše štiri, a danes spet ni navdušil. Na zadnjih šestih ligaških tekmah so varovanci Diega Simeoneja zmagali samo enkrat.

Angel Correa je v 18. minuti dvoboja goste iz Madrida popeljal v vodstvo. Prednost je slabih 20 minut kasneje izničil El Bilal Toure in postavil končni izid obračuna. Colchonerosi so tik ob koncu dvoboja trpeli še z igralcem manj, saj si je branilec Sergio Reguilon v razmaku štirih minut prislužil dva rumena kartona.


Nogometaši Espanyola so se z gostujočo zmago dvignili iz cone izpada na 14. mesto tik pred današnjega nasprotnika Getafe. Obe moštvi imata po 17 odigranih tekmah 17 točk.

Za zgodnjo vodstvo kluba iz Barcelone je v šesti minuti poskrbel Joselu. Le minuto zatem so domačini po zaslugi Enesa Ünala izenačili. Po dobri uri igre je Joselu golu dodal še podajo, za tri točke Espanyola pa je zadel Javi Puado.

Na vrhu španskega prvenstva zaenkrat kraljuje Barcelona, ki ima tri točke prednosti pred madridskim Realom. Večna rivala bosta tekmi 17. kroga igrala v začetku februarja, saj ju danes ob 20. uri čaka spopad v finalu superpokala.

Značke: nogomet, španija

Članki iz rubrike